Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Με θλίψη, αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Πετρίδη”

Αποχαιρετούμε το σύντροφο Δημήτρη Πετρίδη….

Συλλυπητήριο μήνυμα από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του συντρόφου μας , μέλους της Ο.Μ Τούμπας, Δημήτρη Πετρίδη σε ηλικία 90 ετών.

Ο σεμνός σύντροφος μας, χρόνια στρατευμένος στην υπόθεση της Αριστεράς, γεννήθηκε στο Μεσόβουνο Κοζάνης το 1933. Οι γονείς του είχαν έρθει από την Μικρά Ασία με την ανταλλαγή πληθυσμών, και από νωρίς τάχθηκαν με τις ιδέες της Αριστεράς και εντάχθηκαν σε αυτήν. Ο πατέρας του ήταν οργανωμένος στο ΚΚΕ και χρησιμοποιούσε τον Δημήτρη από μικρή ηλικία σαν σύνδεσμο για να μεταφέρει μηνύματα. Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν οι γονείς του λόγω των συνεχών διωγμών αναγκάστηκαν να φύγουν στο βουνό. Έτσι ο Δημήτρης το 1947 μεταφέρθηκε μαζί με αλλά παιδιά στο Μπούλκες (Γιουγκοσλαβία) όπου και έμεινε για 2 χρόνια. Το 1949 και μετά τη διαφωνία Τίτο-Στάλιν κατέληξε στην Τσεχοσλοβακία όπου σπούδασε ηλεκτρολόγος και οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Το 1968 διαφώνησε με τις αποφάσεις της 12ης ολομέλειας, διαγράφτηκε από ΚΚΕ και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Το 1975 και ύστερα από πολλές αιτήσεις κατάφερε να επαναπατριστεί , και να έρθει στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε να εργάζεται ως ηλεκτρολόγος. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού, στην ΕΑΡ και το 1991 εντάχθηκε στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι το θάνατό του ήταν μέλος στην Ο.Μ. Τούμπας του κόμματος.

Θα αποχαιρετήσουμε το σ. Δημήτρη Πετρίδη το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα Μπίλη απέναντι από τα Κοιμητήρια της Θέρμης, και σύμφωνα με την επιθυμία του η σορός του θα αποτεφρωθεί.

Η οικογένειά του ζητά αντί στεφάνων να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με στελέχη ιαπωνικών επιχειρηματικών ομίλων της ομοσπονδίας Keidanren

Στο Τόκιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *