Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μειώνονται δραματικά οι εργάτες γης στη Θεσσαλία

Συνεχώς λιγοστεύον οι εργάτες γης…

Σπανίζουν τα εργατικά χέρια και στη Θεσσαλία, φαινόμενο που καταγράφεται από πέρυσι σε όλη την Ελλάδα λόγω της μετανάστευσης αλλοδαπών σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπου οι διαδικασίες και οι συνθήκες για την παροχή βίζας είναι ευνοϊκότερες και ταχύτερες.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι η έλλειψη εργατών εκτός των άλλων αυξάνει και τα μεροκάματα επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Για το θέμα, όπως σημειώνει το thessalianews.gr,  υπήρξε πρόσφατα κοινοβουλευτική παρέμβαση από τη βουλευτή Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη η οποία ανέφερε ότι «σύμφωνα με πρόσφατες επισημάνσεις ειδικών του αγροτοδιατροφικού κλάδου, πολλοί εργάτες γης επιλέγουν πλέον να εργαστούν στη γειτονική Ιταλία, λόγω της ευνοϊκότερης νομοθετικής μεταχείρισης που τυγχάνουν εκεί, της υψηλότερης αμοιβής που λαμβάνουν καθώς και των ταχύτερων διαδικασιών στη χορήγηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ από τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Αντίθετα, στη χώρα μας, το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό, και οδηγεί μεγάλο αριθμό αγροτών στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους».

Το πρόβλημα είναι γνωστό στα αρμόδια υπουργεία και βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ανάσχεσης και προσέλκυσης εργατών από γειτονικές χώρες.

Πηγή: thessalianews.gr

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

«Μέτρα αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στους Δελφούς» είναι το πρώτο έργο της Φωκίδας

Ενημερωτικό δελτίο από το Βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα Το έργο «Μέτρα αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στους Δελφούς» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *