Το σπίτι είναι ένα μέρος που νιώθουμε ασφάλεια και περνάμε πολλές ώρες από την ημέρα μας δημιουργώντας αναμνήσεις.
Καλό είναι να αλλάζουν κάποια μικρά πράγματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κουράζεται το μάτι μας. Υπάρχουν για πολύ καιρό τα ίδια διακοσμητικά, τα ίδια έπιπλα, τα ίδια χρώματα στους τοίχους και πολλά ακόμα που μας φαίνονται μονότονα. Κάποιες αλλαγές θα τονώσουν την ψυχολογία μας και θα μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς για να δείτε μερικές αλλαγές στη διάθεσή σας είναι να αλλάζετε την διακόσμηση του σπιτιού σας κάθε φορά που αλλάζει μια εποχή, δηλαδή κάθε 3 μήνες. Δεν είναι κάτι απαιτητικό και ούτε θα κουραστείτε να το κάνετε.
Οι χρωματικές αλλαγές σε κουρτίνες υπνοδωματίου αλλά και γενικά όλου του σπιτιού, είναι κάτι που θα βοηθήσει τον στόχο σας. Επίσης θα βοηθήσει η αλλαγή στο ύφασμα και το σχέδιο στα ριχτάρια καναπέ. Στον καναπέ καταναλώνουμε πολύ χρόνο και τα ριχτάρια είναι απαραίτητα, όχι μόνο για διακοσμητικούς λόγους αλλά και για την προστασία από τους λεκέδες. Μια προσωπική συμβουλή, αν έχετε γωνιακό καναπέ, μην αγοράσετε μονοκόμματα ριχτάρια διότι είναι αρκετά δύσκολη η τοποθέτησή τους.
Μια άλλη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάζετε τα διακοσμητικά. Κάποιες εποχές περιλαμβάνουν και μια γιορτή μέσα, οπότε γίνεται πολύ εύκολη η επιλογή διακοσμητικών. Εννοείται τα Χριστούγεννα στολίζουμε δέντρο και άλλα πολλά διακοσμητικά όπως καραβάκι, μπότα Άγιου Βασίλη στο τζάκι και διάφορες γιρλάντες και φωτάκια σε όλο τον χώρο. Το Πάσχα συνήθως εξοπλιζόμαστε με λαγούς και αυγά και τα τελευταία χρόνια πολλοί διακοσμούν το σπίτι τους τον Οκτώβριο με προϊόντα για το Halloween όπως κολοκύθες, ιστούς αράχνης και άλλα πολλά.
Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να αξιοποιήσετε το μπαλκόνι σας ώστε να πίνετε εκεί τον καφέ σας το πρωί. Ανανεώστε τα φυτά σας. Αλλάξτε το χώμα στις γλάστρες και αντικαταστήστε μερικά μαραμένα λουλούδια. Προσθέστε την δική σας αισθητική διακοσμώντας το με μικρά και μεγάλα αντικείμενα. Μην ξεχάσετε να κάνετε ένα καλό καθάρισμα.
Τέλος μια αλλαγή που δεν την κάνουμε τόσο συχνά όσο τα παραπάνω, αλλά κάθε μερικά χρόνια, είναι να αλλάξουμε χρώματα στους τοίχους. Πέρα από ότι το έχουμε συνηθίσει και μας κουράζει, καλό είναι να βάφουμε τους στοίχους για να διατηρούμε το σπίτι όμορφο. Μετά από κάποια χρόνια, οι μπογιές σκάνε από τη ζέστη και δημιουργούν κάτι σαν ρωγμή στον τοίχο. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό παρά μόνο αισθητικό.