Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Σχεδιάζοντας την Eurobank του μέλλοντος”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ορισμός Group Chief Transformation Officer (CTO)

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (EurobankHoldings) και η θυγατρική της εταιρεία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα ή Eurobank) ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό ότι, η Τράπεζα έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον οικονομικό μετασχηματισμό και την εξυγίανση του ισολογισμού της, ανοίγει τον κύκλο του επιχειρησιακού της μετασχηματισμού, σχεδιάζοντας τη Eurobank του μέλλοντος.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Ο μετασχηματισμός της Τράπεζας θα επιφέρει σημαντική θετική επίδραση τόσο στους δείκτες της πελατειακής εμπειρίας όσο και στους δείκτες της δυναμικής αλλαγής και προσαρμοστικότητας της Τράπεζας στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, o κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος ορίζεται ως GroupChiefTransformationOfficer (CTO) της Τράπεζας, με ευθύνη συντονισμού του παραπάνω στρατηγικού σχεδιασμού. Στον κ. Αθανασόπουλο θα υπάγονται και οι Γενικές Διευθύνσεις RetailBanking και DigitalBanking.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος αναμένεται να ορισθεί Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Τράπεζας καθώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της EurobankHoldings, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εγκριτικής διαδικασίας των αρμόδιων οργάνων για την οποία θα ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με επόμενη ανακοίνωση.

Ο κ. Αθανασόπουλος διαθέτει εκτενή εμπειρία πλέον των 20 ετών στον τραπεζικό και τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο. Από το 2018 έως σήμερα, διατέλεσε GroupChief Customer Officer and CEO financialservices της DixonsCarphone, θέση υψηλής ευθύνης, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Λονδίνο. Από το 2013 έως το 2018, ήταν CEO του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ – DixonsCarphone Ελλάδας, όπου υλοποίησε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο μετασχηματισμό της λειτουργίας της εταιρείας που την έφερε από ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε σημαντική κερδοφορία, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά αποτελέσματα στην ικανοποίηση πελατών. Το διάστημα 2008-2013, διατέλεσε Γενικός Διευθυντής RetailBanking στην Εθνική Τράπεζα, ενώ από το 2003 έως το 2008, είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Eurobank, στη Γενική Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην επέκταση του λειτουργικού μοντέλου της Τράπεζας σε επίπεδο Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο κ. Αθανασόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, MScinStatistics and Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex, Ph Din Industrial and Business Studies από το πανεπιστήμιο του Warwick  καιPost Docin Decisions Sciences από το London Business School, ενώ έχει πολλαπλές βραβεύσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και επιχειρηματικούς φορείς.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

O Χρ. Σταϊκούρας στα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY 2023»: Στήριξη των πολιτών για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

    «Απόφαση της πολιτείας είναι η υποστήριξη των πολιτών για την ενίσχυση της εκτεταμένης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *