Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μία ακόμη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας – Συζήτηση με τον Α. Χαρίτση

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει για την ολοκλήρωση 2ου κύκλου επαφών του με την διοργάνωση μιας ακόμη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας

«Με τον Αλέξη Χαρίτση & Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συζήτησαν τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας» 

Ολοκληρώνοντας τον 2ο κύκλο επαφών το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, διοργάνωσε μία ακόμη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, αυτή τη φορά με κεντρικούς εισηγητές το Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων & π. Υπουργό Εσωτερικών κο Αλέξη Χαρίτση, το Βουλευτή Ηρακλείου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Χάρη Μαμουλάκη και με τον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και Αναπληρωτή Τομεάρχη για την Έρευνα & Τεχνολογία κο Γιάννη Σαρακιώτητην Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 & ώρα 17:00.  Στη συζήτηση υπήρξαν παρεμβάσεις & των Βουλευτών Εύβοιας κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και Βοιωτίας κας Παναγιώτας Πούλου.

Συμμετείχαν από την μεριά των Επιμελητηρίων Στερεάς:

Αθανάσιος Κυρίτσης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ, Βασίλειος Αυγερινός Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας & Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στ. Ελλάδας, Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Βοιωτίας & Νικόλαος Μώρος, Α΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας και Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ.

Η θεματολογία της συζήτησης κινήθηκε γύρω από την υφιστάμενη κατάσταση, τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 καθώς και για το σχεδιασμό – κατάρτιση του νέου Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Χαρίτσης και οι υπόλοιποι Βουλευτές τόνισαν ότι χρειάζεται ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας με ουσιαστική παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις αξιοποιώντας πλήρως τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με παράλληλη ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Αναφέρθηκαν στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους που έχει δημιουργηθεί το οποίο απειλεί πλέον τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ενώ συμφώνησαν στο ζήτημα που θέτουν οι επαγγελματικοί φορείς για απομείωση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την υγειονομική κρίση και ότι είναι σημαντικό να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς συζήτηση. Ανέφεραν επίσης, ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ενεργοποιούν εργαλεία αποζημίωσης για το χαμένο τζίρο των επιχειρήσεων. Επεσήμαναν ότι σήμερα, υποαξιοποιούνται τα εργαλεία εγγυοδοσίας του δημοσίου & σημείωσαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να γίνει με όρους ήπιας προσαρμογής για όλους, χωρίς να αποκλειστεί από τις εξελίξεις η μικρή & υγιής επιχειρηματικότητα. Τέλος, θεωρούν ότι χρειάζεται να ανοίξει ο διάλογος ώστε το σύνολο της οικονομίας να δει τα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και να αξιοποιηθούν οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ προωθώντας δράσεις παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Οι Πρόεδροι & οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Στερεάς από την πλευρά τους, ζήτησαν την άμεση προκήρυξη δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας από το ΕΣΠΑ. Τόνισαν ότι, βασικό πρόβλημα των επιχειρήσεων σήμερα είναι η μείωση του κύκλου εργασιών και η συνακόλουθη δημιουργία προβλημάτων ρευστότητας. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων πρέπει να αποτελέσει την βασική προτεραιότητα της πολιτείας, μέσω προκηρύξεων προγραμμάτων ενίσχυσης. Αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης όπως αυτό “έτρεξε” κατά το προηγούμενο διάστημα μέσα από το ΠΕΠ Στερεάς και πρότειναν το σχεδιασμό αντίστοιχης δράσης με αυξημένο προϋπολογισμό. Επιπλέον, επεσήμαναν την ανάγκη στήριξης του κλάδου της εστίασης και των Πολύ Μικρών επαγγελματιών του τουρισμού, μέσα από αντίστοιχες δράσεις ενίσχυσης. Η ψηφιακή αναβάθμιση των επιμελητηρίων, η ισχυροποίηση και η μετεξέλιξη του ρολού τους σε ουσιαστικά παρατηρητήρια της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και η διασύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ & την ΕΡΓΑΝΗ τέθηκαν στη συζήτηση από όλους τους Προέδρους.

Τέλος, έκαναν λόγο για λιγότερη γραφειοκρατία, ουσιαστικότερη εμπλοκή των Επιμελητηρίων στο σχεδιασμό καθώς και για την απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Σημαντικά προβλήματα στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού”

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη   Σημαντικά προβλήματα στο Κατάστημα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *