Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μνημόνιο συνεργασίας της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά με την 5η ΥΠΕ

Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά επισκέφτηκε τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη

Η νεοεκλεγείσα διοίκηση της ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά επισκέφτηκε το διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας τον κ. Σερέτη για το σχεδιασμό δράσεων και παρεμβάσεων «ψυχικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας υγείας» στους 11 Τσιγγάνικους οικισμούς που εδρεύουν στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Θεσσαλίας.

1. ΣΟΦΑΔΕΣ ΠΑΛΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ
2. ΜΑΥΡΙΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3. ΚΗΠΑΚΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4. ΤΥΡΝΑΒΟΣ
5. ΦΑΡΣΑΛΑ
6. ΒΟΛΟΣ – ΑΛΙΒΕΡΙ
7. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
8. ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
9. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΛΟΥ
10. ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
11. ΝΕΑ ΖΩΗ ΣΟΦΑΔΩΝ

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ενημερώνει το magnesianews.gr, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για ένα περιφερειακό σχέδιο προαγωγής υγείας για τις ειδικές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Τσιγγάνικου πληθυσμού. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η πρόληψη της υγείας στις Κοινότητες Ρομά των 4 νόμων της Θεσσαλίας. Η Τσιγγάνικη ομοσπονδία επεξεργάζεται πρόταση, η οποία θα κατατεθεί άμεσα, στη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για την πρόσληψη και στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού διαμεσολαβητών Ρομά στα γενικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Θεσσαλίας «ως εφαρμογή πολιτικού προγράμματος ενδυνάμωσης νέων Ρομά στο κομμάτι της υγείας».

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό την ενίσχυση διαχείρισης των έκτακτων περιστατικών επιθετικής συμπεριφοράς ορισμένων μελών της κοινότητας, απέναντι στο ιατρικό προσωπικό, τη διοίκηση και τα στελέχη υγείας, διότι προέκυψε η ανάγκη ύστερα από τα περιστατικά βίας που καταγράφηκαν στο κέντρο υγείας Σοφάδων, στο Γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς και επίσης σε άλλες νοσοκομειακές δομές της Θεσσαλίας. Είναι αναγκαία συνθήκη η συνεργασία των δομών υγείας με την κοινότητα Ρομά και την στελέχωση τους από έμπειρους διαμεσολαβητές Ρομά.

Η πρόταση αυτή έχει ως βασικό στόχο την διαμεσολάβηση για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας ανάμεσα στους Ρομά και μη Ρομά και την ουσιαστική συνεργασία των διαμεσολαβητών με το προσωπικό υγείας των νοσοκομείων της περιφέρειας μας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ποδηλατόδρομου Δήμου Ναυπακτίας, δεν έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από την κοινότητα

Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας στις 21 Νοεμβρίου 2022 υπήρχε το εξής θέμα: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *