Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μωρό και νέα καθημερινότητα: Ποιες είναι οι πρώτες αλλαγές που θα περιμένεις;

Μωρό και νέα καθημερινότητα: Ποιες είναι οι πρώτες αλλαγές που θα περιμένεις;

Δεν χρειάζεται να σε προειδοποιήσουμε: Ήδη γνωρίζεις ότι η ζωή σου δεν θα είναι ίδια με ένα μωρό στη μέση. Και όταν λέμε «μέση» εννοούμε το κέντρο της καθημερινότητας, η οποία καθημερινότητα θα προσαρμοστεί βάσει των νέων αναγκών. Ποιες αλλαγές όμως θα γίνουν στην καθημερινότητα αυτήν αμέσως μετά την είσοδο του μωρού στο σπίτι;

  1. Απολύμανση, απολύμανση, απολύμανση

Ναι, μπορεί να περνάμε ακόμα μια φάση πανδημίας, όμως η προσοχή μας στη διαρκή απολύμανση είναι κοινό μυστικό ότι έχει… διασπαστεί. Η συνήθειά μας να απολυμαίνουμε τα ψώνια και κάθε τι νέο που φέρνουμε από έξω μέσα στο σπίτι μας οφείλει να επανέλθει δριμύτερη για την υγεία του μωρού μας. Επίσης, όλες οι επιφάνειες του σπιτιού μας πρέπει να είναι συνεχώς καθαρές, καθώς τις ακουμπάμε με τα ίδια χέρια που ακουμπάμε και αγκαλιάζουμε το μωρό μας.

  1. Και τώρα… πλύσιμο

Η συχνότητα του άνοιξε-κλείσε του πλυντηρίου θα αυξηθεί κατακόρυφα, αφού οι βρεφικέςκουβέρτες, τα ρούχα και ό,τι «αγκαλιάζει» το μωρό, δηλαδή η προίκα του μωρού https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/proika-mwrou/ θα μπαίνει συχνά στο πλυντήριο, ξεχωριστά πάντα από τα δικά μας πράγματα. Οι ειδικοί άλλωστε συνιστούν από την ηλικία των τριών και άνω να ξεκινήσουν οι… μαζικές πλύσεις των ρούχων της οικογένειας.

  1. Μελετάμε τις ετικέτες

Δεν τις κοιτάμε απλά: τις μελετάμε. Είναι οι βρεφικές κουβέρτες αντιαλλεργικές και οργανικής προέλευσης; Είναι το απορρυπαντικό μας υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο; Προσέχοντας τις ετικέτες των βρεφικών ρούχων και λευκών ειδών και τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες τους, δεν παρατείνουμε μόνο τη διάρκεια ζωής τους, αλλά παρατηρούμε αν πληρούν τις προδιαγραφές που αρμόζουν για την υγεία του μωρού μας.

  1. Extra χώρος στο ψυγείο

Αν είστε από αυτούς που αναβάλλουν διαρκώς την οργάνωση και τον καθαρισμό του ψυγείου τους, καλωσορίστε τη νέα πραγματικότητα με πολλή οργάνωση και πολλή καθαριότητα: θα πρέπει να τη συνηθίσετε. Θα αντικρίζετε από εδώ και μπρος πολλά μπουκάλια για το γάλα του μωρού, για τα οποία θα πρέπει να έχετε κάνει χώρο. Επίσης, να έχετε αρκετά go-toυλικά για εύκολα φαγητά, καθώς δεν θα έχετε αρκετό χρόνο για να φτιάχνετε πλούσια γεύματα.

  1. Ύπνος (;)

Ξεχάστε για το πρώτο τουλάχιστον διάστημα το προηγούμενο πρόγραμμα ύπνου σας: δεν πρόκειται να διατηρηθεί. Τα ξενύχτια θα είναι μια καθημερινότητα και το κλάμα του μωρού το νέο σας ξυπνητήρι. Για αυτόν τον λόγο είναι ζωτικής σημασίας να εκμεταλλεύεστε κάθε «κενή» ώρα για ύπνο. Ένα μωρό δεν χρειάζεται εξαντλημένους γονείς, αλλά γονείς που θα μπορούν να προσαρμοστούν με τις ανάγκες του, καλύπτοντας παράλληλα τις δικές τους.

Σίγουρα γνωρίζατε εκ των προτέρων τις δραστικές αλλαγές που θα γίνουν στη ζωή σας, όμως όπως θα παρατηρήσατε από τις προτάσεις μας το αντικείμενο των αλλαγών αυτών είναι η υγεία του μωρού σας, αλλά και η δική σας.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο κρέας

https://roussis.com.gr/product-category/poulerika/kokori/ Τα κρέατα είναι από τις πιο γευστικές και πλούσιες ομάδες φαγητών. Οι επιλογές είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *