Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ν. Ανδρουλάκης: «Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες ψηφίδα-ψηφίδα να χτίσουμε το πρόγραμμά μας»

Το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , που απαντά στα νέα οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά προτάγματα, παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Επικεφαλής του In Social και πρώην Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης και ο σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων της ΚΟ, Ηλίας Κικίλιας.

Το εν λόγω προγραμματικό πλαίσιο θα αναρτηθεί στην ψηφιακή πύλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατόπιν θα εμπλουτιστεί σε σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες.

Το πρόγραμμα του Κινήματος στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο.

«Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έζησαν την οικονομική και την προσφυγική κρίση ακόμα περισσότερο εμείς ως χώρα εισόδου και μετά το 2019 την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Όλα αυτά δείχνουν μια νέα εποχή. Μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων , που οφείλουμε εμείς ως σοσιαλδημοκράτες να αναδείξουμε, να συζητήσουμε και να απαντήσουμε. Για εμάς προτεραιότητα είναι μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. Αυτό ακριβώς είναι το πρόγραμμά βάσης διαλόγου που σήμερα παρουσιάζουμε. Βήμα – βήμα θα οικοδομούμε καθημερινά αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας την εκδήλωση.

Αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, που εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να υπάρχει απόθεμα κοινωνικής στέγης ώστε τα νέα ζευγάρια να μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους με καλύτερους όρους. Το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν 0% το κοινωνικό απόθεμα στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 20%. Σήμερα λέει η Νέα Δημοκρατία ότι γνωρίζει το πρόβλημα αλλά έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο 100 κατοικίες, όταν άλλες χώρες έχουν εντάξει χιλιάδες. Αυτό δείχνει ότι εμείς δεν περιφρονούμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Χρειάζεται βούληση, σχέδιο . Γι’ αυτό καλούμε τον προοδευτικό λαό, τους δημοκράτες πολίτες, τα μέλη μας να συζητήσουμε και να βάλουμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το νέο κάδρο πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σχετικά με την μαζική συμμετοχή των μελών του Κινήματος στις εκλογές της 8ης Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι

«όλες οι γενιές μαζί έστειλαν την Κυριακή ένα μεγάλο και ισχυρό μήνυμα ότι με ένα σύγχρονο και θεσμικό κόμμα που η κατεύθυνσή του είναι ξεκάθαρα προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική και με σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα και να πάμε σε μια εποχή περισσότερης ασφάλειας, περισσότερης κοινωνικής δικαιοσύνης και πάνω απ’ όλα εθνικής αξιοπρέπειας που τόσο πολύ ανάγκη έχει ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης στην ομιλία του αναφορικά με το σχέδιο προγράμματος της παράταξης, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες επεξεργασμένες και μελετημένες προτάσεις που θα είναι η βάση ενός ανοιχτού δημόσιου διαλόγου το αμέσως προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα μίλησε για την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και της μεταποίησης, τον καθορισμό μιας ολοκληρωμένης βιομηχανικής χωροθέτησης ώστε να προαχθούν τομείς όπως η κυκλική οικονομία, η αναβάθμιση της αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας. Επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγικών επενδύσεων και των υποδομών, παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα με στόχευση στη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των υπερκερδών. Τη δημιουργία ενός ενιαίου οργάνου διοίκησης και διαχείρισης , που δεν θα εξαντλείται μόνο σε φυσικές καταστροφές. Επίσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά προτάσεων αναφορικά με την εργασία ,την υγεία και την παιδεία.

Ο κ. Ηλίας Κικίλιας στο πλαίσιο της ομιλίας του υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Την ενίσχυση της καινοτομίας και εξωστρέφειας προκειμένου να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Το σχέδιο έχει ως επίκεντρο τη νέα γενιά, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «είναι ένα συμβόλαιο με τη νέα γενιά. Προτεραιότητα δίνουμε στις επενδύσεις με υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία γιατί δεν είναι ίδιες όλες οι επενδύσεις καθώς και στη συγκρότηση νέων παραγωγικών πόλων επιχειρήσεων, κλάδων, τεχνολογιών και εκπαίδευσης, αλλά και έναν κρατικό μηχανισμό με επαρκείς ικανότητες καθώς και συνεργασίες του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ακρίβεια στα προϊόντα και τα καύσιμα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Σε αυτή την περιπέτεια που περνάει η Ευρώπη, η χώρα μας είναι περισσότερο ευάλωτη, διότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έκαναν την πατρίδα μας βαθιά εξαρτώμενη από ένα εισαγόμενο ορυκτό καύσιμο χωρίς κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα όπως είναι η ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο όφελος από το κράτος λόγω του πληθωρισμού. Αυτά τα χρήματα πως μπαίνουν στην ελληνική οικονομία για να θωρακίσουν τον πιο ευάλωτο Έλληνα; Εμείς μιλήσαμε συγκεκριμένα για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, είπαμε για τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Όσον αφορά στο πλαφόν, θα σας δώσω μια καθαρή λύση. Τί σημαίνει πλαφόν στη λιανική; Σημαίνει ότι αύριο το πρωί ο καταναλωτής βλέπει στο τιμολόγιο του τη διαφορά».

*Δελτίο Τύπου

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει προ ημερών, ο Πρόεδρος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *