Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.”

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μια σημαντική πράξη που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων όπου οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί θα επιλύονται όλο και πιο συχνά με προσφυγή στα όπλα. Η αιτία του πολέμου: ο ανταγωνισμός της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ) με την Ρωσία και την Κίνα. Η προσπάθεια του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη να περικυκλώσει τη Ρωσία, η ανοικτή στοχοποίηση της Ρωσίας και της Κίνας τα τελευταία χρόνια και η νέα κούρσα εξοπλισμών σηματοδοτούσε αυτή την επικίνδυνη πορεία.

ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζονται ως εκφραστές της ελευθερίας αλλά οι καταγγελίες τους κατά της Ρωσίας είναι τελείως υποκριτικές, καθώς είναι αυτοί που συνέβαλαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που εισέβαλλαν στο Ιράκ και σε τόσες χώρες, που ισοπέδωσαν τη Συρία, που στήριξαν και στηρίζουν το αντιδραστικό και εθνικιστικό καθεστώτος της Ουκρανίας.

Δίπλα τους και η κυβέρνηση της ΝΔ που εμφανίζεται ως ο καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και σε στόχο αντιποίνων. Η 5ετή συμφωνία, συνέχεια των συμφωνιών των προηγούμενων κυβερνήσεων, για αναβάθμιση των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων και υποδομών, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο και στη Λάρισα, εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους και θα φέρνουν νέα δεινά στο λαό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα από την κυβέρνηση την ίδια στιγμή που διαλύεται η υγεία, η παιδεία, κάθε έννοια του κράτους πρόνοιας. Ενώ ταυτόχρονα οξύνεται και ο ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Από την άλλη, η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει με την «προστασία των λαών του Ντόνμπα από τους ουκρανούς φασίστες», αλλά από την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης της Ρωσίας στην περιοχή της Ουκρανίας κι ευρύτερα.

ΗΠΑ και Ε.Ε. σήμερα αξιοποιούν την επίθεση της Ρωσίας για να κλιμακώσουν τα επιθετικά τους σχέδια. Πίσω από τις υποκριτικές καταγγελίες τους βρίσκεται το κέρδος και η επισήμανση της κυριαρχίας τους στην κούρσα για τις σφαίρες επιρροής, η κλιμάκωση του ανταγωνισμού για τον έλεγχο ενεργειακών δρόμων και πόρων, τον έλεγχο των πρώτων υλών, την προώθηση των εμπορικών και ευρύτερων οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών.

Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους και επιθετικούς αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Η πενταετής συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μετατρέπει την Ελλάδα σε επιθετικό προγεφύρωμά τους. Οι υποδομές στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα χρησιμοποιούνται για την προώθηση εξοπλισμού και στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη, για την αποστολή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο ουκρανικός λαός δεν χρειάζεται ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε την ΕΕ, ούτε τη Ρωσία. Χρειάζεται ανεξαρτησία και αλληλεγγύη για να οικοδομήσει το δικό του μέλλον.

Μόνο οι λαοί και η εργατική τάξη μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη.

Ο παλαιικός αγώνας για ειρήνη και η πάλη ενάντια στην πολεμική κλιμάκωση και τη μετατροπή της χώρα μας σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Είναι επιτακτική ανάγκη αυτή την στιγμή να αγωνιστούμε για ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα, με συλλαλητήρια , συγκεντρώσεις και πολύμορφες δράσεις ώστε:

Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να φύγουν αμέσως από την περιοχή. Οι λαοί θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ από την Ελλάδα Καμία εμπλοκή της Ελλάδας καμιά συμμετοχή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική αποστολή.

· Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα.

· Να μην επικυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις

· Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, όχι στο όργιο των εξοπλισμών και στους άξονες πολέμου,

· Έξω από το ΝΑΤΟ, το συνδικάτο του πολέμου. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.

· Πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη κόντρα στη βαρβαρότητα και τους πολέμους.

 

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αγροτικό εξετράπη της πορείας του και ανετράπη [εικ.]

Τροχαίο ατύχημα με αγροτικό αυτοκίνητο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 29/1/2023. Το αγροτικό κάτω από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *