Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία: Συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας και την Υφυπουργό Εργασίας

Σήμερα Πέμπτη 13/0/2022 ο Γραμματέας της Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία Δρ Κώστας Λολίτσας και η Αναπλ. Γραμματέας Έλσα Καραγεώργου, Υπ. Δρ και μέλος του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, μαζί με αντιπροσωπεία της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Alzheimer» αποτελούμενη από τους:

Κωνσταντίνος Λυκέτσος, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Διευθυντής Τομέα Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς στο Johns Hopkins Bayview, Tακτικός Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins, κάτοχος της έδρας Elizabeth Plank Althouse, Ιδρυτικός Διευθυντής του Κέντρου Εξατομικευμένης Ιατρικής για τη νόσο Αλτσχάιμερ & Ιδρυτικός Διευθυντής του Θεραπευτικού Κέντρου Μνήμης και Αλτσχάιμερ

Παναγιώτης Βλάμος, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Καθηγητής Πληροφορικής, Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Βασιλική Μαχαιράκη, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Γενετικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins,

είχαν συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου και ακολούθως με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός κος Γεραπετρίτης καλωσόρισε τους Έλληνες Ερευνητές που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ προς όφελος της χώρας μας και συνεργάζονται με τους Έλληνες συναδέρφους τους στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και εξήρε το έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας καθώς δείχνει στην πράξη την προσπάθεια του #braingain της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Συνεχάρη τους τρεις Καθηγητές για την έρευνα τους πάνω στις νευροεκφυλιστικές νόσους καθώς η #Άνοια και η #Alzheimer ειναι μία από τις δύο βασικές προτεραιότητες στις οποίες θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση τους την επόμενη δεκαετία τόσο σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο στη χώρα μας. Ο Υπουργός άκουσε με πολλή μεγάλη προσοχή τους Καθηγητές-ερευνητές, έκανε πολλές καίριες διευκρινιστικες παρεμβάσεις και ερωτήσεις και υποσχέθηκε πως το εξαιρετικά σε πολλά επίπεδα σημαντικό εγχείρημα της Πρωτοβουλίας θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας, αρχής γενομένης από μια ομάδα στήριξης και διαμεσολαβησης του έργου, ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Συζητήθηκε εκτενώς η δρομολόγηση ενός ολοκληρωμενου προτεινόμενου πολυεπίπεδου σχέδιου δράσης για την άνοια και τη νόσο Alzheimer ενώ άμεσα θα επανενταχθεί η Ελλάδα στην ομάδα εργασίας της Ευρωπαικής Ένωσης για τις νευροεκφυλιστικές νόσους. Το ραντεβού ανανεώθηκε για αρχές Νοεμβρίου με σκοπό την επισκόπηση της προόδου των εργασιών της ομάδας προς την βασική πλέον προτεραιότητα που τέθηκε για την ολιστική προσέγγιση της αντιμετώπισης της νόσου.

Κατόπιν, στη συνάντηση με την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία και την πιστοποίηση δομών που θα φιλοξενούν πάσχοντες από άνοια και Αλτσχάημερ και πιθανές μορφές των δομών αυτών, με σκοπό τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και της έρευνας των Καθηγητών/ερευνητών-προσερμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα- και στόχο την καλύτερη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των νοσούντων, των δικαιωμάτων αυτών και των φροντιστών τους.


“Η χώρα μας προχωρά πλέον με σταθερά βήματα για την ολοκληρωμένη στήριξη της αντιμετώπισης της άνοιας και της νόσου Alzheimer.” αναφέρει η “Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία”.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου δια θαλάσσης

Με την αύξηση των εξαγωγών η Ρωσία θέλει να αντισταθμίσει τη μείωση κατά 16% των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *