Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια στην Π.Ε. Λάρισας μέσω ΕΣΠΑ

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο νέα επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 661.000 ευρώ, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με χρηματοδότηση 344.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader / ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν οι νέες επενδύσεις αφορούν:

-την ίδρυση πρότυπης καινοτομικής μονάδας επεξεργασίας κρέατος από τη Φάρμα Ντούμα Μον. ΙΚΕ, συνολικού προϋπολογισμού επένδυσης 407.918,75 ευρώ με χρηματοδότηση 203.959,37 ευρώ από το Leader και

-την προμήθεια ιστιοπλοϊκού σκάφους από την Orion Yachting ΝΕΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού επένδυσης 254.640 ευρώ με χρηματοδότηση 140.052 ευρώ από το Leader.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την πρόεδρο και τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕΝΟΛ Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στην περιοχή της Λάρισας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, υπογράψαμε τις συμβάσεις και ξεκινούν δύο νέα επενδυτικά σχέδια που δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία. Είναι σημαντικό ότι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να επιχειρούν, δημιουργώντας ανάσες ελπίδας για το μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Συνολικά, στο πλαίσιο των 4 προγραμμάτων Leader στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

χρηματοδοτούνται με 29,2 εκατ. ευρώ 247 νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 53,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκτεταμένη – στοχευμένη Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν (4) άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ελέγχθηκαν (25) άτομα και (8) οχήματα Εκτεταμένη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *