Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτά το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

 Εγκρίθηκαν για δημοπράτηση δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 381.008 ευρώ για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Το έργο «Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και λοιπών αναλώσιμων ειδών για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας» που ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, περιλαμβάνει προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και λοιπών αναλώσιμων ειδών καθώς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σαράντα σακχαρόμετρα με ταινίες μέτρησης και ένα αυτόματο μηχάνημα ΚΑΡΠΑ (CPR).

Το έργο «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας» περιλαμβάνει προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: τέσσερις φορητές συσκευές αναπνευστήρα, τέσσερις απινιδωτές-μόνιτορ, δεκαέξι αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED), οκτώ φορητές συσκευές αναρρόφησης πτυέλων και εκκρίσεων, είκοσι Οξύμετρα (και με Παιδικό Αποδέκτη) και σαράντα πιεσόμετρα (σφυγμομανόμετρα).

«Στηρίζουμε στην πράξη το κρατικό σύστημα υγείας. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 εξοπλίζουμε το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και με απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού βελτιώνονται ποιοτικά και ποσοτικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς όφελος όλων των Θεσσαλών. Το προηγούμενο διάστημα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας παραδόθηκαν 10 νέα ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ αναμένονται ακόμη 13 ασθενοφόρα και 4 Κινητές Μονάδες που θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το έργο του ΕΚΑΒ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνελήφθησαν 4 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμό ρομά στην Αλίαρτο

Εκτεταμένη – στοχευμένη Αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε στις (28/11) το πρωί, από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *