Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Νέο κάλεσμα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, για το δικαίωμα στην Υγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν πάει άλλο! Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και του λαού. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καλεί κάθε συνδικάτο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο, από κάθε κλάδο σε σύσκεψη φορέων την Κυριακή 4 Απρίλη στις 11:00πμ στο Πάρκο Τσαλτάκη για την οργάνωση του αγώνα για το δικαίωμα στην Υγεία, στην ζωή! 

Συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα.

Το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους. Στο Νομό μας το τελευταίο διάστημα βλέπουμε γεμάτες ΜΕΘ, κόσμο να μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία, δεκάδες θανάτους. Την ίδια ώρα το ίδιο το νοσοκομείο, έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε «νοσοκομείο μιας νόσου». Τα ΚΥ της επαρχίας του νομού συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα, χωρίς το επαρκή προσωπικό.

Την ίδια ώρα, οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊου. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Είναι δεκάδες πλέον οι εργασιακοί χώροι, ιδιαίτεραμεγάλα εργοστάσια και supermarket στο Νομό μας που το ένα κρούσμα φέρνει το άλλο, καθώς ο κάθε εργοδότης αποφασίζει «κατά το δοκούν» για το αν και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να έχει την λιγότερη δυνατή χασούρα. Σε μία σειρά εργασιακούς χώρους, βλέπουμε εργοδότες να βγάζουν σε αναγκαστικές άδειες συναδέλφους, να μην γίνονται απολυμάνσεις σε εργασιακούς χώρους, να καλούνται εργαζόμενοι να πληρώνουν οι ίδιοι τα τεστ τους κάθε βδομάδα.

Η πολιτική της Κυβέρνησης, είναι επικίνδυνη για τον λαό.Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα θωράκιζε τους χώρους δουλειάς με μέτρα προστασίας.Θα έπαιρνε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την υγεία και την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών. Αντί για ουσιαστικά μέτρα γιατην προστασία μας όμως, η κυβέρνηση παρουσιάζει ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας στο «τελευταίο μίλι προς την κανονικότητα» στην αυτοδιάγνωση και τα self-test φορτώνοντας στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και τη διάγνωση της νόσου!

Υπάρχει ελπίδα στην οργάνωση του αγώνα μας!

Χωρίς τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, οι παρεμβάσεις των υγειονομικών, των εργατικών σωματείων, είναι αυτά που σήμερα φοβούνται, και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται.Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να μας φιμώσουν. Να βάλουν σε καραντίνα τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και συναίνεση για να ψηφίσουν κι άλλα αντεργατικά μέτρα. Φοβούνται επειδή βλέπουν ότι ο κόσμος δεν τσιμπάει, ότι όλο και περισσότερο συνειδητοποιεί ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση και αντιδρά.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης πάλι εμείς και οι οικογένειές μας, που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μη χάσουν ούτε ευρώ οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα διάφορα “ευαγή ιδρύματα” και “εθνικοί ευεργέτες”.

Μας ετοιμάζουν ένα αύριο χωρίς δικαιώματα. Τολμούν και συζητούν για 10ωρη εργάσιμη μέρα αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρεςυποχρεωτικής εργασίας, 135 χρόνια μετά τον αγώνα των εργατών στο Σικάγο την 1η Μάη, μας λένε να ζήσουμε χειρότερα από τότε, γιατί έτσι πρέπει.  Προσπαθούν να επιβάλλουν την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας σε μεγάλους και κρίσιμουςγια το κεφάλαιο κλάδους και χώρους δουλειάς, προωθώντας συνολικά το χτύπημα των συνδικάτωνπου παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα μέσα στους χώρους δουλειάς, Παίρνουν πρόσθετα μέτρα πουοδηγούν σε παραπέρα μείωση του μέσου μισθού

Δεν τους αφήνουμε άλλο! Κόντρα και σε λογικές  μορατόριουμ, και πάρτε πιο μετά τα μέτρα. Να σταματήσουν τώρα το παιχνίδι στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων. Αν νομίζουν πως μέσα σ αυτές τις συνθήκες «βρήκαν παππά για να θάψουν…» είναι γελασμένοι.

Παίρνουμε τώρα την υπόθεση στα χέρια μας.

Διεκδικούμε:

 • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Άμεση επίταξη της Πολυκλινικής Λαμίας για την κάλυψη των αναγκών.
 • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
 • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών για τους εργαζόμενους που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
 • Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και όλων των ΠΝΠ.
 • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά σκέψη για αλλαγή του 8ώρου.
 • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
 • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
 • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα Πανεπιστημίων και σχολείων, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού.
 • Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών και βάζει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στα συνδικάτα για συντονισμό σε όλη τη Φθιώτιδα για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η Διοίκηση

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περίφραξη του Γυμνασίου-Λυκείου Ελάτειας

Ένα έργο στην Ελάτεια, προϋπολογισμού  71.423,99€ Αναφέρει σχετικά για το έργο η Δήμαρχος κα Αθανασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *