Παρασκευή , 3 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για περιστατικά covid-19, μέσω ΕΣΠΑ

Νέος σύγχρονος ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός εγκαθίσταται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών covid-19.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων προμήθειας του νέου εξοπλισμού, συνολικού ύψους 428.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δικαιούχος του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας .

 

«Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 εξοπλίζουμε το Νοσοκομείο Καρδίτσας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών covid-19. Θέλουμε ένα ισχυρό κρατικό σύστημα υγείας, ένα σύγχρονο ΕΣΥ που να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε περιόδους κρίσης και να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους νοσηλευόμενους και τις οικογένειές τους. Με γρήγορες διαδικασίες, από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει 12,5 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποκλειστικά για τις ανάγκες αντιμετώπισης του covid-19 σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειες, το ΕΚΑΒ και το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και 16 εκατομμύρια ευρώ για 549 επικουρικές προσλήψεις υγειονομικών με πλήρη μισθοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα επόμενα δύο χρόνια» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο νέος εξοπλισμός στο Γ.Ν. Καρδίτσας

Το Τμήμα Ανάνηψης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ενισχύεται με βιντεο λαρυγγοσκόπιο King Vision, 3 Αναισθησιολογικά μηχανήματα/Μόνιτορ Μεταφοράς και Αντλίες Φαρμάκων. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ενισχύεται με Φορητό Υπέρηχο. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Καρδίτσας ενισχύεται με Monitor παρακολούθησης ζωτικών σημείων, Φορητό Υπέρηχο και Κρεβάτια Εντατικής

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Από θαύμα δεν έγινε μεγάλη ζημιά όταν ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη με ξυλεία στην Αγριά, όπου βρισκόταν και φιάλες προπανίου

Από θαύμα δεν έγινε μεγάλη ζημιά ίσως και με τραυματίες, χθες το πρωί, όταν ξέσπασε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *