Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο.Α.Σ.Φ.: “Ενέργεια κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι αγρότες κτηνοτρόφοι Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε τα ρέστα της για να μας πείσει ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας είναι για το καλό μας, ότι η απολιγνιτοποίηση και η εκτεταμένη εγκατάσταση ΑΠΕ καθώς και η καύση φυσικού αερίου που εισάγουμε για τη σταθεροποίηση του δικτύου είναι για το καλό το δικό μας και του περιβάλλοντος, λοιδόρησε και κατέστειλε τις λαϊκές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν ενάντια σε αυτές τις πολιτικές επιλογές.

Τι μετράμε ως αποτελέσματα από την έως τώρα εφαρμογή αυτών των επιλογών;

– Οι ορεινοί όγκοι και τα δάση αποψιλώνονται για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες. – Σε χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης και βοσκοτόπια εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά.

– Χιλιάδες εργαζόμενοι στις μονάδες παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη και στα λιγνιτωρυχεία ετοιμάζονται για ταμείο ανεργίας.

Φυσικό επακόλουθο, αφού η παραγωγή ενέργειας έχει περάσει στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και αποτελεί εμπόρευμα, να μας το πουλάνε όσο θέλουν για να κερδίζουν περισσότερα.

Επιπλέον αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών επιλογών είναι και οι τεράστιες ανατιμήσεις στο ρεύμα – αγροτικό και οικιακό – που φτάνουν και ξεπερνούν το 50% και που θα κληθούμε να πληρώσουμε το επόμενο διάστημα, όπως και οι ανατιμήσεις σε μια σειρά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης που κυριολεκτικά θα κάνουν το βίο αβίωτο για τις αγροτικές και λαϊκές οικογένειες.

Τους το λέμε ξεκάθαρα και ας το πάρουν χαμπάρι. Δεν είμαστε διατεθειμένοι στο έτος 2021 να μην μπορούμε να ποτίζουμε τις καλλιέργειες μας, να κινδυνεύουμε να μας κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας, να σκεφτόμαστε λόγω ακρίβειας να πάμε στο φούρνο ή στο σούπερ μάρκετ, να μην έχουμε θέρμανση το χειμώνα, γιατί θα φοβόμαστε να ανάψουμε το καλοριφέρ ή το aircondition. Και όλα αυτά για να πλουτίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Η απάντηση μας θα είναι αγωνιστική! Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Λαμία την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί. Διεκδικούμε : -Καμία αύξηση στην τιμή του αγροτικού και οικιακού ρεύματος. Μείωση στην υπάρχουσα τιμή κατά 50%. -Καμία ανατίμηση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. -Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο καθώς και οικιακής θέρμανσης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Λαμία, 27.09.2021

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Γ. Οικονόμου στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης: Τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, βρίσκεται στο Στρασβούργο με την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *