Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Αθ. Λουκόπουλος στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία επισκέφθηκε την Τετάρτη 3/5 ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣστη Φθιώτιδα κ. Αθανάσιος Λουκόπουλος, μεαφορμή τις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Π.Θ.

Ο κ. Λουκόπουλος, αφού πρώτα ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους ανέφερε:«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή εξαιτίας της ανικανότητας του Υπουργείου Παιδείας. Από τον Οκτώβρη μέχρι τώρα έχουμε τρία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να ταλανίζονται από μια υπερβολικά μακρόχρονη προεκλογική περίοδο και την ανασφάλεια που αυτή φέρει, καθώς κατά τις πρώτες εκλογές δεν κατέστη δυνατή η σύσταση του Συμβουλίου Διοίκησης που προβλέπει ο Νόμος Κεραμέως. Πώς είναι δυνατό να προβλέπεται ζυγός αριθμός σε όργανο που καλείται να πάρει αποφάσεις διοίκησης ή να μην καθορίζεται από τον νομοθέτη τι θα συμβεί σε περίπτωση ισοψηφίας; Έπρεπε να περάσουν μήνες μέχρι να αποδεχθεί το Υπουργείο το λάθος του και να έρθει να προκηρύξει εκ νέου εκλογές, αφού οι πρώτες απέτυχαν. Αλλά ακόμα και τώρα φαίνεται ότι η σοβαρότητα απουσιάζει, αφού με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε πριν ένα μήνα, αν τα Εσωτερικά Μέλη που εκλεγούν δεν καταφέρουν να εκλέξουν τα Εξωτερικά, τότε η ευθύνη εκλογής πάει στη Σύγκλητο. Κι αν και ούτε κι εκεί υπάρξει λύση, τότε θα γίνει κλήρωση! Δηλαδή ψηφίζουμε τόσες εκατοντάδες μέλη ΔΕΠ για τους ανθρώπους που θεωρούμε ικανούς να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο και στο τέλος μπορεί να το τελικό σχήμα διοίκησης να προκύψει από κλήρωση! Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός τότε τι είναι;»

Ο κ. Λουκόπουλοςσυνομίλησεεπίσης με μέλη του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού γιατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους. «Όσες και όσοι έχουν ζήσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιογνωρίζουν ότι σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα υπερβάλλει εαυτόν πολλές φορές, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να μπορέσουν ταΕλληνικά Δημόσια Πανεπιστήμιανα προσφέρουν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής αποδεικνύονται συνεχώς από τις υψηλές θέσεις που κατέχουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια στις παγκόσμιες κατατάξεις παρά την εγκατάλειψη που βιώνουν τα τελευταία χρόνια από την πολιτεία», δήλωσε.

Aναφερόμενος και στο Συμβόλαιο Αλλαγής που επιθυμεί να συνάψει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τους πολίτες συμπλήρωσε:«Έχοντας 3 μικρά παιδιά στο Δημοτικό, φίλους εκπαιδευτικούς στη Δευτεροβάθμια και υπηρετώντας ο ίδιος την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορώ να πω με σιγουριά ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως έχουν καταφέρει κάτι εξαιρετικά δύσκολο: σε ΟΛΕΣ τις βαθμίδες εκπαίδευσης να υπάρχειδυσαρέσκεια, για να μην πω οργή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, για μόνιμους διορισμούς και για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τον διπλασιασμό της χρηματοδότησής τους, τον διπλασιασμό του αριθμού των καθηγητών και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Ο υποψήφιος βουλευτής του νομού μας ολοκλήρωσε: «Η δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι το δικό μου ιδανικό. Η υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου αποτελούσαν προτεραιότητες σε όλη την ακαδημαϊκή μου πορεία μέχρι τώρα, και θα συνεχίσω να λειτουργώ με γνώμονα αυτά από όποια θέση κι αν βρίσκομαι μετά την 21η του Μάη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023) Το Σάββατο 3 Ιουνίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *