Δήμος Θηβαίων: Ματαίωση του εθίμου του «Βλάχικου Γάμου»

Ανακοίνωση

Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας και τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ 766/τεύχος Β’/18.02.2022, σύμφωνα με το οποίο «απαγορεύεται η διενέργεια αποκριάτικων παρελάσεων και αντίστοιχων υπαίθριων δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων», ο Δήμος Θηβαίων δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στη ματαίωση του εθίμου του «Βλάχικου Γάμου».

Κατανοούμε την απογοήτευση που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση, όμως βασική μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας, γι’ αυτό και πρέπει να αποφευχθούν οι συνθήκες συνωστισμού, όπως και η δημιουργία εστιών μετάδοσης κορωνοϊού.

Ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που «θυσιάζονται» τα αποκριάτικα έθιμα κι ας ευχηθούμε ότι του χρόνου θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε τις Απόκριες όπως παλιά.

 

Δες επίσης

Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Αγίου Θωμά Τανάγρας

Στις 26/7/2026 Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Αγίου Θωμά Τανάγρας. Η εκδήλωση μνήμης θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *