Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία [Ψήφισμα]

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμένων Βούρλων, σε τακτική συνεδρίασή του στις 9-3-2022 με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την έκδοση Ψηφίσματος για την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία , ως παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη διεξαγωγή ένοπλης σύρραξης στην ευρωπαϊκή ήπειρο και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης.

Στηρίζει την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και τάσσεται ως θέση αρχής υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του σε όσους υποφέρουν, στους πρόσφυγες και στους εκτοπισμένους πληθυσμούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες ομογενείς από τα χωριά της Μαριούπολης, αλλά και με το τεράστιο προσφυγικό κύμα που ήδη παρακολουθούμε και αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρόκληση ανθρώπινου πόνου και την υποδαύλιση μίσους.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστά κατάφωρη παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου, με μοναδικό προηγούμενο – μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο-, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Τέτοια γεγονότα, εάν μείνουν αναπάντητα, δημιουργούν δυστυχώς νέα τάξη πραγμάτων με ολέθριες συνέπειες για την παγκόσμια κοινότητα. Καταρρίπτουν δεδομένα και αξίες για τις οποίες η ανθρωπότητα έχει χύσει αίμα.

Εκφράζει την ανησυχία του ότι η έντονη στρατιωτικοποίηση και γεωπολιτική αντιπαράθεση που αναπτύσσεται στην περιοχή εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ελπίζει ότι θα επικρατήσουν οι αξίες και οι αρχές που θεμελίωσαν στην ήπειρό μας ένα οικοδόμημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Με πολύ κόσμο η συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη [ΦΩΤΟ]

Γέμισε με κόσμο το κέντρο της Λαμίας! Ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης ξεσήκωσε τον πολύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *