Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Λαμιέων ολοκλήρωσε τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Δήμου Λαμιέων

Ενημερώνει σχετικά ο Δήμος Λαμιέων:

“Ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση δημόσιων σημείων φόρτισης ως επακόλουθο της αύξησης του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων, που κυκλοφορούν στον αστικό ιστό, ο Δήμος Λαμιέων ολοκλήρωσε τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Το ΣΦΗΟ θέτει τις βάσεις οργανωμένης χωροθέτησης ενός δικτύου δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης. Ένα δίκτυο που αποτελείται από ογδόντα δύο (82) θέσεις φόρτισης και θα εξυπηρετεί ΙΧ, ΤΑΧΙ, τουριστικά λεωφορεία, οχήματα ΑμΕΑ και ηλεκτρικά δίκυκλα. Η διάρκεια υλοποίησής του, με βάση τη σχετική μελέτη προβλέπεται τριετής, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου για την επόμενη πενταετία.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, δήλωσε σχετικά :

«Ζούμε τη σταδιακή μετάβαση στην εποχή της πράσινης μετακίνησης. Μια εποχή με το Δήμο Λαμιέων «οδηγό».

Έχουμε ήδη εγκαταστήσει τους τρεις πρώτους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη της Λαμίας, έχουμε ήδη αξιοποιήσει τη λειτουργία ηλεκτροκίνητων οχημάτων, άμεσα προκηρύσσουμε την προμήθεια επτά (7) ηλεκτρικών οχημάτων για το Δήμο μας, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, σχεδιάζουμε ένα έξυπνο σύστημα βελτίωσης της κυκλοφοριακής ροής που θα εντάσσει στην καθημερινότητά μας τα πολυτροπικά συστήματα μετακινήσεων.

Η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, έδωσε τη δυνατότητα σε φορείς και πολίτες να προσδιορίσουν χωροταξικά ένα ολοκληρωμένο και έξυπνο δίκτυο σημείων φόρτισης που θα είναι δημοσίως προσβάσιμα.

Η Δημοτική Αρχή έχει σαφή προσανατολισμό στη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Με προτεραιότητες, την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, το νέο πλαίσιο για τη διαχείριση της ενέργειας και του κλίματος, αλλά και τα στρατηγικά κείμενα που έχουμε εκπονήσει, βάζουμε το Δήμο Λαμιέων μπροστάρη στη νέα εποχή μετακινήσεων.…».”

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μητρόπολη Φθιώτιδας: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου σε Σπερχειάδα και Καλαμάκι

Σε Καλαμάκι και Σπερχειάδα χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *