Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες»

Στην Γερμανία ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές συμμετέχοντας στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», εκπροσωπώντας τον Δήμο Λοκρών.

Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» με τίτλο «KEYtoEU, Solidarity key to solving social problems and supporting the evolution of Europe in future» με τους ακόλουθους συμμετέχοντες:

· Partnerschaftsvereins Alsbach-Hähnlein (Γερμανία)

· Sulmona (Ιταλία)

· Lubaczów (Πολωνία)

· Diósd (Ουγγαρία)

· Massamagrell (Ισπανία)

· Elbasan (Αλβανία)

· Kozloduy (Βουλγαρία)

· Περιοχή 9 της Πράγας – District 9 of Prague (Τσεχία)

· Δήμος Λοκρών (Ελλάδα)

και τους συνεργαζόμενους συνεργάτες (Associated partners):

· Αλβανική Ένωση Δήμων – Albanian Association of Municipalities (Αλβανία)

· Γερμανική Ένωση Παράδοσης -German Tradition Association-Diósd (Ουγγαρία)

· Δήμος Alsbach-Hähnlein (Γερμανία)

Οι συναντήσεις υλοποιούνται την περίοδο Σεπτέμβριος 2021 – Ιούνιος 2022, ως εξής:

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Στην πρώτη συνάντηση στο Alsbach-Hähnlein, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, παρουσία αντιπροσωπειών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ των οποίων των Δημάρχων Alsbach-Hähnlein, Sulmona, Diosd και Lubaczów και Λοκρών, έγινε η εξειδίκευση του Προγράμματος για τους συμμετέχοντες και παρουσιάστηκαν από την γερμανική πλευρά που φιλοξένησε την συνάντηση καλές πρακτικές αλληλεγγύης στη Γερμανία στους τομείς της εργασίας, των προσφύγων και των μεταναστών, της κλιματικής αλλαγής, της βοήθειας στους ηλικιωμένους ή τα άτομα που χρήζουν ανάγκης, της πυροσβεστικής συνδρομής και του έργου του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές στις παρεμβάσεις του ανέδειξε τη σημασία τέτοιων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλύτερη αλληλοκατανόηση μεταξύ των χωρών, των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε κάθε μία από αυτές. Επίσης, ευχαρίστησε προσωπικά στο πρόσωπο του εθελοντή πυροσβέστη Nikolaus Rieskamp, ο οποίος συμμετείχε με την αποστολή των Γερμανών πυροσβεστών στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που την έπληξαν την Ελλάδα τον Αύγουστο, όλες τις ξένες αποστολές πυροσβεστών που απέδειξαν έμπρακτα τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Δήμος Λοκρών με έμφαση στην ενίσχυση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης όπως η στήριξη των πυρόπληκτων με συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων, με τη δημιουργία Παραρτήματος Κέντρου Κοινότητας αποκλειστικά για τους Ρομά, με τη διάθεση τροφίμων και φαγητών στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις γιορτινές περιόδους, αλλά και κατά τη διάρκεια του έτους, με τέσσερις δομές του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με την παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τη συνάντηση των Ευρωπαϊκών Δήμων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το Μάιο του 2022.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα, 3/2

Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *