Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Τρικκαίων: Με ένα διήμερο γεμάτο ζωή υποδέχθηκε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό FairLife

Με ένα διήμερο γεμάτο ζωή και με το σύνθημα «Η ζωή να κόβει την ανάσα», ο Δήμος Τρικκαίων υποδέχθηκε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό FairLife, που διοργάνωσε εκδηλώσεις ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα.

Η κεντρική ιδέα από την πρόεδρο της FairLife, κ. Κορίνα Πατέλη – Bell, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, γενέτειρα του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας, του Ασκληπιού. Συνδετικός κρίκος, ο τίτλος της ιδέας Ασκληπιεία en_drasei. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Νοεμβρίου 2021 στα Τρίκαλα, το Πρίνος και χωριά της ΔΕ Κόζιακα του Δήμου Τρικκαίων.

Το Σάββατο

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Μουσείο Τσιτσάνη, με την Κική Τσακαλδήμη, την πρώτη Ελληνίδα που σκαρφάλωσε στο Εβερεστ, και τον Νίκο Μαγγίτση ορειβάτη και αλπινιστή, (συν τοις άλλοις, ο πρώτος Ελληνας που έφτασε στον Νότιο Πόλο) αμφότερους πρεσβευτές της FairLife. Οι δυο τους, μίλησαν για τη σημασία της επιμονής, της υπομονής, της προσπάθειας ως στοιχείων απαραίτητων για την επίτευξη ενός στόχου, σε συνδυασμό με την ανάγκη της υγιεινής ζωής και της άθλησης. Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας και η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, υποδέχθηκαν το οργανισμό και τους προσκεκλημένους στην πόλη του Ασκληπιού, που υλοποιεί και το αντίστοιχο project. Η κ. Πατέλη αναφέρθηκε στην ουσία των εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης και της υγιεινής ζωής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο ειδ. συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων, κ. Χάρης Καλλιάρας.

Την Κυριακή

Το πρωί της Κυριακής, με αφετηρία το Πρίνος και την πολύτιμη συμβολή, συνεργασία και συμμετοχή του ΣΟΧΤ (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων), του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων, αποκαλύφθηκαν οι ομορφιές του αθλητισμού και της φύσης του Κόζιακα.

Στα ριζά του βουνού, όπου, βάσει του μύθου, ο Ασκληπιός συνέλεγε τα φαρμακευτικά του φυτά και βότανα και με φόντο το υπό δημιουργία Ψηφιακό Ασκληπιείο – Μουσείο Ασκληπιού του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώθηκαν τρεις εκδηλώσεις:

– Πεζοπορία σε μονοπάτι των ημιορεινών χωριών της περιοχής, που κατέληγε στον πανέμορφο Κεφαλοπόταμο του Γοργογυρίου
– Ποδηλασία στις εξαιρετικές διαδρομές της περιοχής
– Δρόμος 10 χλμ. στην ίδια περιοχή και τα χωριά της, μέσα στη φύση.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης της φυσικής και υγιεινής ζωής, με φόντο το Σχέδιο Ασκληπιός και σε τη συνεργασία με τη Fair Life για ένα τόσο σημαντικό μήνυμα, καθώς είναι σημαντικό «Η Ζωή να Κόβει την Ανάσα».

Αναμνηστικές πλακέτες επιδόθηκαν , στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στον εκπρόσωπο και επί χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΟΧΤ, Σωτήρη Καραμάλη, στον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Βαγγέλη Διβάνη και στον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων Ηλία Ζηντζιόβα.

Η μεγάλη συμμετοχή των τρικαλινών σε όλες τις εκδηλώσεις, η φωταγώγηση της κεντρικής γέφυρας, η αναγραφή γκράφιτι στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων (από τον Αλέξη Κισκίνη) με το συγκεκριμένο σύνθημα, σηματοδότησαν τα μηνύματα της ευζωίας ενάντια και στον καρκίνο του πνεύμονα, από την πόλη του Ασκληπιού.

Μεγάλοι χορηγοί των δράσεων ήταν η Όμηρος ΑΕΒΕ και η Βιολάντα. Χορηγοί οι Amgen, Astra Zeneca, Pfizer, Roche, Takeda. Metropolitan Hospital και επίσης πάροχος μεταφορών η DHL. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, του Δήμου Τρικκαίων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

1,5 εκατ. € ο Βιολογικός στην Ποταμιά Ευρυτανίας

Ανοικτή διαδικασία, προκηρύσσει ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *