Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο δημοτικός ξενώνας Καστανιάς παραμένει ξενοίκιαστος…. γιατί άραγε…

Ενάμιση χρόνος έχει παρέλθει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος στην εκμίσθωση του δημοτικού ξενώνα Καστανιάς, μετά από μια μακρά περίοδο που απαιτήθηκε, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής του, έπειτα από τη λύση της σύμβασης με τον προηγούμενο ενοικιαστή το 2020 και ενώ ουσιαστικά ο ξενώνας είχε σταματήσει να λειτουργεί πολύ νωρίτερα.

Παρά τις προσπάθειες όμως που έγιναν από τη λήψη της απόφασης μέχρι και σήμερα ο δημοτικός ξενώνας Καστανιάς παραμένει ξενοίκιαστος, καθώς δεν βρέθηκε επιχειρηματίας να αναλάβει τη διαχείρισή του με το χρόνο που περνάει να μην είναι σύμμαχος σε ένα ακίνητο κλειστό για μια τριετία και εκτεθειμένο στα έντονα καιρικά φαινόμενα της περιοχής που έπαψε αυτό το διάστημα να αποτελεί σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη της Κοινότητας Καστανιάς και της ευρύτερης περιοχής.

Η πρώτη προσπάθεια εκμίσθωσή του ξενώνα έγινε την περασμένη άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάιου με την τιμή προσφοράς για το ύψος του μηνιαίου μισθώματος να έχει ορισθεί στα 1.500 ευρώ και η διάρκεια μίσθωσης στα 6 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για άλλα 3.

Οι όροι της δημοπράτησης δεν προσέλκυσαν κάποιον ενδιαφερόμενο και ο Δήμος Καρδίτσας αναγκάστηκε να κάνει νέα δημοπρασία τον Ιούλιο μειώνοντας το ζητούμενο μίσθωμα στα 1100 ευρώ και δίνοντας τη δυνατότητα στον εκμισθωτή να εξασφαλίσει για περισσότερα χρόνια τη διαχείριση του ακινήτου καθώς η διάρκεια μίσθωσης των 6 ετών θα μπορούσε να παραταθεί για ακόμη 6 χρόνια.

Ούτε όμως και αυτοί οι όροι προσέλκυσαν κάποιον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή τόσο στις 18 Ιουλίου όσο και μια εβδομάδα αργότερα, στην επαναληπτική δημοπρασία που ακολούθησε με τους ίδιους πάντα όρους, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Με δεδομένο ότι οι παραπάνω διαδικασίες απέβησαν άκαρπες δινόταν πλέον η δυνατότητα σε τυχόντα ενδιαφερόμενο να απευθυνθεί στο Δήμο και να υποβάλει πρόταση με τους όρους του, τους οποίους θα εξέταζε στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο και εν συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή για να αποφασιστεί αν θα γίνουν αποδεκτοί. Παρά τις ελπίδες ότι σε αυτή τη διαδικασία θα υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα το όποιο ενδιαφέρον που σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε, δεν μετουσιώθηκε σε προσφορά, καθώς και η οικονομική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή, έστω κι αν η χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενίσχυσε την τουριστική κίνηση και την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Όσο για το μέλλον του δημοτικού ξενώνα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Αρ. Σπάνιας ερωτηθείς σχετικά, μας ανέφερε ότι το θέμα της εκμίσθωσης θα επανέλθει στις αρχές της νέας χρονιάς με νέα δημοπρασία ενδεχομένως και με διαφοροποιημένους όρους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από εγκαταστάσεις εταιρείας, σε περιοχή της Βοιωτίας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, εξιχνιάσθηκε κλοπή από εταιρεία, η οποία διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *