Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ζητά Την κατάργηση της εμποροπανήγυρης -” Έστω και την τελευταία στιγμή…”

Η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

Την κατάργηση της εμποροπανήγυρης, έστω και την τελευταία στιγμή, ζητά ο Εμπορικός σύλλογος Καρδίτσας, με αφορμή ανακοινώσεις που προδιάγραφουν την επιστροφή του. Παράλληλα δημοσιοποιεί την επιστολή που απέστειλε στο Δήμο Καρδίτσας τον Ιούνιο του 2022, χαρακτηρίζοντας τον θεσμό αναχρονιστικό που δεν τον εχει ανάγκη η πόλη, σύμφωνα με το karditsalive.net

Αναλυτικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, συνεπής στο λόγο και τους αγώνες της για την κατάργηση της ετήσιας εμποροπανήγυρης, μετά την ανακοίνωση μέσω του τύπου την 17/8/2022 ότι η εμποροπανήγυρη επιστρέφει στην Καρδίτσα, δημοσιοποιεί την επιστολή που παραδώσαμε στον Δήμο στις 17/6/2022. Όπως αναγράφουμε στην επιστολή το παζάρι είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που ολοκλήρωσε τον κύκλο του και που ούτε είχε αλλά και ούτε θα έχει ανάγκη η πόλη μας, μιας και διαθέτει δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες συνθέτουν μια οργανωμένη αγορά και ελπίζουμε ότι και αυτή την τελευταία στιγμή δεν είναι αργά ώστε να καταργηθεί”.

Από την Διοίκηση του Συλλόγου

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Δήμο Καρδίτσας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΠΟΝΗΓΥΡΗΣ

Το εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος εργοδότης και “αιμοδότης» της ελληνικής οικονομίας. Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε καθημερινά λόγω οικονομικής, υγειονομικής και τώρα ενεργειακής κρίσης, οι έμποροι ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την λειτουργία της εμποροπανήγυρης δηλαδή του παζαριού και του παραπαζαριού. Εμείς λειτουργούμε σε στεγασμένα καταστήματα, απασχολούμε προσωπικό, πληρώνουμε εισφορές και φόρους και δεχόμαστε αθέμιτο ανταγωνισμό από τους οι «έμπορους» του παζαριού που έχουν μηδενικό λειτουργικό κόστος.

Το παζάρι είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που ολοκλήρωσε τον κύκλο του και που ούτε είχε αλλά και ούτε θα έχει ανάγκη η πόλη μας, μιας και διαθέτει δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες συνθέτουν μια οργανωμένη αγορά. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις ανήκουν στο παρελθόν και πιθανόν να δημιουργούν επισκεψιμότητα σε κωμοπόλεις και χωριά, όχι όμως σε μια πόλη όπως είναι η Καρδίτσα.

Η πάγια θέση του Συλλόγου μας ήταν και παραμένει σταθερή στην κατάργηση της εμποροπανήγυρης και τη δημιουργία στη θέση της εκδηλώσεων και δράσεων με συμμετοχή πάντα των καταστημάτων της πόλης.

Έχουμε άλλωστε τα παραδείγματα από την «Λευκή Νύχτα» το 2019 και την «Λευκή Νύχτα» το 2022, που καταφέραμε με ελάχιστα έξοδα να φέρουμε την πόλη μας στο επίκεντρο όλης της Θεσσαλίας αλλά ταυτόχρονα υπήρξε “Ανάσταση” στο εμπόριο και στην εστίαση.

Το παζάρι φέρνει κάποια έσοδα στο ταμείο του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα αποδεδειγμένα αφαιρεί υπερπολλαπλάσια από το στεγασμένο εμπόριο της πόλης και κατ΄ επέκταση από όλη την πόλη.

Η διοίκηση του Ε.Σ.Καρδίτσας εκπροσωπούμε όλους αυτούς τους εμπόρους που επί μήνες υποχρεώθηκαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους λόγω κορονοϊού, που χτυπήθηκαν αδυσώπητα από τον “ΙΑΝΟ” και που παλεύουν καθημερινά έχοντας μπροστά τους ένα μέλλον όχι απλά αβέβαιο αλλά σίγουρα δυσοίωνο, για την επιβίωση τους σε μια που αγορά στερείται όχι μόνο χρήματος, αλλά και κλίματος.

Για να μην κυνηγάμε να μαζεύουμε τα λουκέτα από τις επιχειρήσεις στην πόλη μας και για να αποδείξετε ότι υπολογίζετε τις θυσίες που έχουν κάνει και κάνουν καθημερινά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, την συγκεκριμένη στιγμή χρειάζεται θάρρος και σύνεση γιατί έφτασε επιτέλους η ώρα να αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο η οριστική κατάργηση και όχι κάποια τυχών προσωρινή αναστολή του παζαριού.

Ελπίζουμε η λογική να πρυτανέψει, το πάγιο αίτημα μας επιτέλους να εισακουσθεί και να καταργηθεί το παζάρι και όλοι μαζί οι φορείς να συνεργαστούμε ώστε όχι μόνο επιβιώσει, αλλά να ανθίσει η τοπική μικρομεσαία επιχείρηση παρασύροντας μαζί της και όλη την εικόνα της όμορφης πόλης μας.

Από την Διοίκηση του Συλλόγου

 

Πηγή: karditsaLive.Net

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δ. Κουτσούμπας από Χαλκίδα: “Το ΚΚΕ δεν υπέγραψε και δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας στην εγχώρια και διεθνή αστική τάξη” [ΒΙΝΤΕΟ]

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ για την παρουσία του Γ.Γ. του κόμματος στη Χαλκίδα Με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *