Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας για τις θερινές εκπτώσεις

Η πρώτη ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας αφορά τις θερινές εκπτώσεις.

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας ανακοινώνει στους συναδέλφους μέλη και στο καταναλωτικό κοινό ότι οι
θερινές εκπτώσεις για το 2022 αρχίζουν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου.
Να επισημάνουμε στους συναδέλφους πως θα πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την περίοδο των εκπτώσεων σε ορισμένα σημεία , όπως :

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση , επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον
παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών , η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται ,οπότε θα πρέπει να αναγράφεται σε εμφανή θέση στο κατάστημα ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία .

Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων , θα πρέπει να
αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού ( από …% έως …% ). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα
αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με το οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η αναγραφόμενη παλαιά τιμή στην ταμπέλα ,ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 Κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

 Επίσης υπενθυμίζουμε ότι όπως ορίζεται από το άρθρο 16 Ν.4177/2013 , τα καταστήματα μπορούν να
ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου. Πάγια θέση όμως του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας είναι να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι αχρείαστες και επιφέρουν μεγάλο κόστος για τις επιχειρήσεις. Συνεπώς για την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι να παραμείνουν κλειστά.

 Ευχαριστούμε το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και την στήριξή του καθώς δείχνει έμπρακτα την προτίμησή του στα τοπικά καταστήματα και τοπικά προϊόντα και είμαστε βέβαιοι πως οι συνάδελφοι έμποροι γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών θα εξαντλήσουν τα περιθώρια στις τιμές, ελπίζοντας παράλληλα πως οι θερινές εκπτώσεις θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα στις επιχειρήσεις τους.

Κεφαλάς Ηλίας
Πρόεδρος Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης  “Η Ένωσις” ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *