Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Γ. Κοτρωνιάς για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς μίλησε 26/7/2022 στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αφορά την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ανέφερε ότι με το παρόν νομοσχέδιο γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε η Σχολή των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας να καθιερωθεί ως ένα πανεπιστημιακό στρατιωτικό ίδρυμα στο πρότυπο των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η Σχολή αναβαθμίζεται και εισάγεται ο διαχωρισμός μεταξύ αστυνομικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται από μόνιμα εκλεγμένα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, κατά τα πρότυπα των Α.Ε.Ι., ενώ προβλέπεται η δυνατότητα απόκτησης τίτλων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Επιπλέον, ρυθμίζεται η οργάνωση και η λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας, με στόχο την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής της, ενώ αναβαθμίζονται και οι υπόλοιπες Σχολές της Αστυνομίας, ιδίως η Σχολή Αστυφυλάκων, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες μορφές εγκληματικότητας.

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τι επισημαίνει η Αντιπολίτευση του Δήμου Μακρακώμης για την σημαντική επένδυση στο Μαυρίλο

Όπως έχουμε αναρτήσει και ενημερώσει σχετικά, επίκειται σημαντική επένδυση για το νερό του Μαυρίλου με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *