Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Γ. Κοτρωνιάς για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Γιώργου Κοτρωνιά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

“Μετά από 49 χρόνια όλοι μας αναζητάμε το βαθύτερο νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ο καθένας μπορεί να δίνει τη δική του εκδοχή.
Η Ιστορία έχει καταγράψει την εξέγερση των φοιτητών, έχει καταγράψει το κλίμα της εποχής, τι προηγήθηκε και τι επακολούθησε.
Η Δημοκρατία, η Ελευθεροτυπία, το Κοινωνικό Κράτος, το Κράτος Δικαίου, η δωρεάν Δημόσια Παιδεία ο Κοινοβουλευτισμός και ο Πολιτισμός, ήταν οράματα και έγιναν συνθήματα εκείνης της γενιάς και μπορούμε σήμερα να πούμε ότι αυτά είναι τα κεκτημένα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου για τα οποία σήμερα μπορούμε να αισθανόμαστε υπερηφάνεια.
Με την πάροδο του χρόνου υπήρξαν παθογένειες και πολλά προβλήματα που έφεραν σε δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση τη χώρα μας την οδήγησαν στα όρια της και έκαναν την γενιά του Πολυτεχνείου να απολογείται .
Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να μειώσουν ή να μηδενίσουν την σημασία εκείνης της εξέγερσης των φοιτητών.
Το Πολυτεχνείο ήτανε πραγματικά μια σύγχρονη επανάσταση και σήμερα γνωρίζουμε όλοι καλά ότι κάθε εποχή χρειάζεται τη δική της επανάσταση για να προχωρήσει .
Σήμερα, έχοντας στην μνήμη μας αυτόν τον αγώνα και περνώντας όλες τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής δυσπραγίας και της πανδημίας πορευόμαστε σε ένα δρόμο ανάπτυξης, με το βλέμμα στο μέλλον και μακριά από διχασμούς.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: Άκρως επιτυχημένη η πρεμιέρα της παράστασης “Loot/η Αρπαχτή”

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρούμελης, με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *