Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Γ. Σαρακιώτης για τη σιδηροδρομική απομόνωση της Φθιώτιδας

Η ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή Φθιώτιδας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σαρακιώτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Σαρακιώτη για τη “σιδηροδρομική απομόνωση” της Φθιώτιδας και της Φωκίδας»

Το θέμα της «σιδηροδρομικής απομόνωσης» της Φθιώτιδας και της Φωκίδας επανέφερε με νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δελφών, των Δημοτικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Συλλόγων και κατοίκων 34 Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης, η αδικαιολόγητη συρρίκνωση των δρομολογίων από 16 σε 4 την εβδομάδα στην παλιά γραμμή Τιθορέα-Αμφίκλεια-Λιλαία-Μπράλος-Λειανοκλάδι συνιστά πλήγμα από πλευράς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εις βάρος μιας περιοχής με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Γι’ αυτό το λόγο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ζήτησε την άμεση επαναφορά των 16 δρομολογίων, εν όψει και της νέας σύμβασης Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα 15 έτη, η οποία θα υπογραφεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος παγίωσης μιας δυσμενούς κατάστασης για δεκάδες Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.
Ο κ. Σαρακιώτης είχε αναδείξει το ζήτημα και μέσω επίκαιρης ερώτησης την 1η Οκτωβρίου, με τον κ. Καραμανλή να αναπολεί την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέροντας ότι «το 2016 ο κύριος συνάδελφος μας λέει ότι τα δρομολόγια ήταν πολύ περισσότερα στην περιοχή του. Ε βέβαια ήταν πολύ περισσότερα…» και εν τέλει να μη δίνει καμία σαφή απάντηση στα ερωτήματα των τοπικών φορέων και των κατοίκων.

Της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης είχε προηγηθεί επίσκεψη του Βουλευτή Φθιώτιδας στον Μπράλο και στη Δρυμαία, κατά τη διάρκεια της οποίας σχολίασε σκωπτικά τους τότε πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Σ.Ε. για την επαναφορά… 4 δρομολογίων μετά από καθυστέρηση ενός έτους!

Όπως τονίζει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα πρέπει να σταματήσει να αλλοιώνει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας ως “επιτυχία” την επαναφορά 4 από τα 16 δρομολόγια (!), τα οποία εκτελούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Ας σταματήσει να παραμένει απαθής και να οδηγεί στη σιδηροδρομική απομόνωση και στον οικονομικό μαρασμό μια ολόκληρη περιοχή. Ας αφήσουν επιτέλους την επικοινωνία και τις “φιέστες” και ας δώσουν επιτέλους λύση σε ένα πρόβλημα, που οι ίδιοι δημιούργησαν στη Φθιώτιδα και στους όμορους νομούς».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Καμένων Βούρλων: Κλειστά σχολεία και Παιδικοί σταθμοί την Πέμπτη 9/2

Κλειστά την Πέμπτη (9/2) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Καμένων Βούρλων Κλειστά θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *