Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Γ. Σαρακιώτης για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – Open Malls»

Νέα ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Φθιώτιδας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σαρακιώτη

Ερώτηση με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – Open Malls» κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων 44 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση και Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη, Γιάννη Σαρακιώτη.

Όπως επισημαίνουν στην ερώτηση τους οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. η δράση «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Malls), ξεκίνησε το 2018 από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στόχευε στην ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Η συγκεκριμένη δράση απαιτούσε τη συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων/Επιμελητήριων, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχους την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής της περιοχής παρέμβασης, καθώς και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε αυτή, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κ.κ. Χαρίτσης και Σαρακιώτης και οι λοιποί υπογράφοντες την ερώτησή τους, τον περασμένο Φεβρουάριο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την παρουσία των Προέδρων της ΚΕΔΕ και της ΕΣΕΕ διαπιστώθηκε η ύπαρξη σημαντικών καθυστερήσεων στην υλοποίηση της πλειονότητας των έργων. Εντούτοις, δεν διευκρινίζονται οι αιτίες των καθυστερήσεων αυτών και δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το αν θα καταφέρει να ολοκληρωθεί η εν λόγω δράση μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επομένου έτους από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους Δήμους της χώρας οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να ενημερωθούν

α) για το ποιες είναι οι αιτίες των καθυστερήσεων της υλοποίησης των έργων της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»,

β) αν θα καταφέρει να ολοκληρωθεί η εν λόγω δράση μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επομένου έτους

και γ) αν προτίθεται να μεριμνήσει το αρμόδιο Υπουργείο για την ύπαρξη ενδεχόμενης παράτασης, καθώς και για την ελάφρυνση των όρων της συμμετοχής των επιχειρήσεων με ποσοστιαία μείωση των συμμετεχουσών επί του συνόλου των υφισταμένων ανά περιοχή παρέμβασης.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Σπέτσες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *