Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για την εξαίρεση των Ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας όπως και το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση του Υ.Υ.Κ.Α. για την εξαίρεση των Ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, η οποία πλέον θα μπορεί να εκτελείται μόνο σε δημόσιες δομές υγείας ( Κέντρα Υγείας – Νοσοκομεία ).

Και τούτο σε μία χρονική στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ακόμη λόγω της Πανδημίας αλλά και λόγω του Εμβολιαστικού Προγράμματος που υλοποιείται κυρίως στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Στα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί και η κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος του Ε.Φ.Κ.Α. που εμφανίζει μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων ως ανασφάλιστους , μία πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση που το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποκαταστήσει. Καλούμε την Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. να διορθώσει άμεσα και να αποσύρει μία απόφαση που είναι βέβαιο πως μόνο προβλήματα και ταλαιπωρία θα δημιουργήσει στους πολίτες και στο Ε.Σ.Υ., χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Τέλος ζητάμε από τους συμπολίτες μας κατανόηση και υπομονή για τα προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στο χώρο της Υγείας. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι η Ιατρική Κοινότητα είναι αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση της Πολιτείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Διακοπή ρεύματος για 8 ώρες

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Δήμο Λοκρών Η Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *