Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας στη Λαμία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεωρούμε πως θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο ως θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί  το σύνολο των ιατρών της  Φθιώτιδας , να επιχειρήσουμε μία αποτίμηση της επίσκεψης του Υφ. Υγείας κου Β. Κοντοζαμάνη στην πόλη μας . Τούτο βέβαια με μία σχετική επιφύλαξη , εφόσον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια  το περιεχόμενο  της συζήτησης που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης 2  Δεκεμβρίου .

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Βασιζόμενοι κατά συνέπεια στην τηλεοπτική συνέντευξη  του Υφυπουργού οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής :

  • Χαιρετίζουμε τη δημιουργία  και τη λειτουργία  των νέων κλινών  ΜΕΘ COVID  , καθώς και την πρόθεση του Υπουργείου για ανάπτυξη και νέων στο νοσοκομείο μας. Είναι σίγουρα μία σημαντική προσφορά και μία παρακαταθήκη για την περιοχή μας . Για να είναι όμως άμεσα λειτουργικές  θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο επιπλέον εξιδεικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα τις στελεχώσει . Το ίδιο προφανώς  ισχύει και για τις απλές κλίνες  COVID  , όπου και εκεί είναι επιτακτική η ενίσχυσή τους με επιστημονικό προσωπικό. Πάνω σε αυτό , ελπίζουμε να υπήρξε  σαφής δέσμευση από πλευράς  Υφυπουργού  στη  Διοίκηση  του  Γ.Ν.Λαμίας , προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου .
  • Χαιρετίζουμε επίσης , την ανακοίνωση από τον Υφυπουργό  Υγείας  των 1420 νέων θέσεων ιατρών για το Εθνικό Σύστημα .  Πιστεύουμε να αφορούν κυρίως  μόνιμες θέσεις  και όχι μόνο επικουρικό προσωπικό . Θα θέλαμε όμως να ακούσουμε τις σκέψεις  του  Υπουργείου και για τους ήδη υπηρετούντες ιατρούς  στο ΕΣΥ , μόνιμους και επικουρικούς , οι οποίοι εργάζονται καθημερινά σε επίπεδο εφημερίας έχοντας  ξεπεράσει τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής .
  • Συμφωνούμε απόλυτα με την τοποθέτησή του ότι σε αυτές τις  περιστάσεις Δημόσιες και Ιδιωτικές Υγειονομικές Δομές ενώνουν δυνάμεις . Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε  για τα  νοσοκομεία μας , αν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους αύριο. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια εικόνα για το πώς η πολιτεία θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει τη λειτουργία τους , ώστε να αποτελέσουν ανάχωμα για  το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Επιπροσθέτως , θα περιμέναμε μία υπόσχεση , αν όχι δέσμευση , για την περεταίρω ενίσχυση του Κ.Υ Λαμίας – κέντρο  COVID , αλλά και των άλλων  Κ.Υ  του  Νομού μας  με ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό.
  • Τέλος , σε ότι αφορά το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του COVID , θα ήταν ίσως ευκαιρία  με την παρουσία  του  Υφυπουργού στην πόλη μας  να είχε  γίνει μία πρώτη καλόπιστη και παραγωγική  συζήτηση  , αφενός μεν  για το πώς  θα ενημερωθούν  υγειονομικοί  και πολίτες   ,ώστε να  καμφθούν  οι όποιες αντιρρήσεις και ανησυχίες  υπάρχουν , αφετέρου  για το σχέδιο  συντονισμού  και  συνεργασίας όλων  των  τοπικών  φορέων  (  νοσοκομείο  , Κ.Υ , Ιατρικός  Σύλλογος , Δήμοι , Περιφέρεια ),  προκειμένου  να  εξασφαλισθεί  ο αποτελεσματικός  και  γρήγορος εμβολιασμός  του  πληθυσμού  της  Φθιώτιδας .

Κρατώντας   τα  θετικά   της  επίσκεψης   του  Υφυπουργού  στην  Λαμία ,  ευελπιστούμε  στην  άμεση  υλοποίηση των  όσων  δεσμεύτηκε τηλεοπτικά  και   αναμένουμε  να συζητήσουμε  και να καταθέσουμε  τις  προτάσεις  μας  σε  μία   μελλοντική  επίσκεψη  υψηλόβαθμου  παράγοντα  του  Υπουργείου  Υγείας   στον  Νομό  μας .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                 ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δύο αποχωρήσεις από τον ΠΑΣ Λαμία 1964

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964   “Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *