Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για τον εμβολιασμό

Η ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και η τοποθέτηση του σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη της Πανδημίας Covid-19 στον Ελλαδικό χώρο και κατ΄ επέκταση για την διατήρηση της ηρεμίας και της συνοχής του κοινωνικού συνόλου και την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες και εφησυχασμό. Ο κίνδυνος ενός 4ου κύματος Covid-19 στην χώρα μας στο άμεσο μέλλον είναι υπαρκτός και αυξημένος. Άλλωστε τούτο αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των ειδικών επιστημόνων- συναδέλφων λοιμοξιολόγων και επιδημιολόγων.Συνεπώς οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε υπεύθυνα στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστούμε με την επιστημονική κοινότητα και την επίσημη πολιτεία.
Απαιτείται αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σεβασμός στον συνάνθρωπο από όλους μας. Δεν βοηθά ο πανικός σε καμία περίπτωση, η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός.

Η μείωση του αριθμού των εμβολιασμών στους πολίτες και η τάση – συμπεριφορά που υιοθετείται από αρκετούς να μεταθέτουν τον εμβολιασμό τους το ερχόμενο φθινόπωρο νιώθοντας ασφαλείς το καλοκαίρι, παρά τις προσπάθειες της πολιτείας για εντατικοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, είναι άκρως επικίνδυνη.

Η επέλαση παγκοσμίως και στον Ευρωπαϊκό χώρο, νέων μεταλλάξεων του covid-19 , πιθανότατα πιο μεταδοτικών από το κλασικό στέλεχος είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε απλά να ξορκίζουμε και να αγνοούμε. Είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν υγειονομική απειλή και για τη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουμε αυξημένη επισκεψιμότητα και προσέλευση τουριστών στην Ελλάδα. Και όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή που το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας έχει μόλις βγει από μια μακρά περίοδο πίεσης χωρίς ακόμη να έχει επουλώσει πλήρως τις πληγές του.

Επιπροσθέτως , τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που αποτυπώνονται στην Περιφέρειά μας είναι μία ακόμη δυσάρεστη κατάσταση, την οποία οφείλουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας σεβόμενος την υποχρέωση που έχει θεσμικά για τη διαφύλαξη και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στη Φθιώτιδας απευθύνει έκκλησημέσω αυτού του δελτίου τύπου στους πολίτες του Νομού μας να μην χαλαρώσουν και εγκαταλείψουν τώρα την προσπάθεια. Η μάχη με τον covid-19 δεν έχει ακόμη τελειώσει . Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, όμως απομένουν ακόμη λίγα μέχρι την οριστική νίκη.
Καλούμε συνεπώς , τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να τηρούν και να ακολουθούν με υπευθυνότητα τα μέτρα που προτείνει η πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα.
Εικόνες συνωστισμού και αυξημένης συνάθροισης, κατά παράβαση των μέτρων ασφαλείας, μπορούν να οδηγήσουν σε νέους περιορισμούς.

Επίσης καλούμε τους συμπολίτες μας να προγραμματίσουν και να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό τον εμβολιασμό τους, καθώς ο όποιος κίνδυνος μπορεί να προκύψει από το εμβόλιο είναι απείρως μικρότερος από τον κίνδυνο επιπλοκών που διατρέχει ένας ασθενής με covid-19.
Αυτό επιβεβαιώνουν όλες οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες, αυτό συστήνουν όλοι οι επίσημοι οργανισμοί Υγείας (Π.Ο.Υ. , F.D.A, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κ.ά.) και αυτό διαπιστώσαμε όλοι οι Υγειονομικοί που βρεθήκαμε αυτή τη περίοδο στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Δυστυχώς, σε ένα τέταρτο κύμα της Πανδημίας είναι πιθανό να νοσήσει η συντριπτική πλειοψηφία των μη εμβολιασθέντων πολιτών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα μέσα από δράσεις ενημέρωσης του κοινού να βοηθήσει και να ενθαρρύνει το Εμβολιαστικό Πρόγραμμα στο Νομό μας, διερευνώντας και επιδιώκοντας ευρείες συνεργασίες με όλους τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες και κυρίως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κλείνοντας θα επαναλάβουμε και θα τονίσουμε σε όλους πως ο μόνος ασφαλής δρόμος εξόδου από την Υγειονομική κρίση του covid-19 είναι αυτός της συμμετοχής στο Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Λαμιέων στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030»

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» Μνημόνιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *