Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Νέο δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας στο οποίο αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών τις οποίες και δηλώνει ότι στηρίζει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που είχαν προγραμματισθεί ξεκίνησαν στις 18/7/2022 και θα συνεχισθούν έως και 20/7/2022.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας όπως και το σύνολο των ιατρικών Συλλόγων της χώρας στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων και καλεί τους ασφαλισμένους να σταθούν δίπλα στον ιατρικό κόσμο κατανοώντας το αναπόφευκτο των κινητοποιήσεων .

Στηρίζουμε την προσπάθεια των συναδέλφων διότι ξέρουμε πως αυτή αποτελεί προσπάθεια επιβίωσης και μόνη διέξοδο από την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει οδηγηθεί ο κλάδος των εργαστηριακών ιατρών μετά και από την απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ για ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων στα δίκαια αιτήματά τους .

Καλούμε για μία ακόμη φορά την πολιτεία να αναλογισθεί τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει την αδικία εις βάρος ενός ολόκληρου κλάδου επιστημόνων υγείας , που την περίοδο της πανδημίας δεν λύγισε , δεν εγκατέλειψε ,αλλά κράτησε ανοικτά τα εργαστήρια ,προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού και να παραμείνει όρθιο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα .

Αναμένουμε επίσης την φημολογούμενη τροπολογία του ΥΥΚΑ που θα ψηφιστεί στο νομοσχέδιο : Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή , αναφορικά με το θεσμό του προσωπικού ιατρού , ελπίζοντας να είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ο μικρός αριθμός ιατρών που μέχρι στιγμής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχει εγγραφεί στον νέο θεσμό του ΠΙ δεν αφήνει περιθώρια για άλλα λάθη και αστοχίες από πλευράς Υπουργείου.
Τέλος , απαιτούμε άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ, που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη στελέχωση και στην ενδυνάμωσή του . Τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία δεν επιλύονται με ημίμετρα και ευχολόγια .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιόρτασε τον προστάτη του, Άγιο Στυλιανό, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Με επίκεντρο το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο σφύζει από ζωή, και το Παρεκκλήσιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *