Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας χοροστάτησε στην Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μ. Λήμνου

Η Ιερά Μητρόπολή Λήμνου μέσα στην λατρευτική και ιδιαιτέρως προσευχητική περίοδο του δεκαπενταυγούστου έχει την χαρά της ευλογητής επίσκεψης δύο εκλεκτών Ιεραρχών, οι οποίοι αγαπούν και επισκέπτονται το νησί μας από ετών. Του Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ και του Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. ΑΝΔΡΕΟΥ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτή τη φορά η επίσκεψή τους στο νησί είχε έναν επιπρόσθετο λόγο, αφού ο πνευματικός σύνδεσμός τους και η φιλία τους με τον νέο Σεβ. Ποιμενάρχη μας τους έφερε και σε προσευχητική κοινωνία.

Τους Σεβ. Μητροπολίτες υποδέχθηκε για πρώτη φορά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, με ειλικρινή αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης, τα οποία εξέφρασε με αδελφική αγάπη και σεβασμό.

Αποκορύφωμα της πνευματικής συναναστροφής ήταν η τέλεση του Παρακλητικού Κανόνα, χθες (11.8.2021) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοντοπουλίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. ΑΝΔΡΕΟΥ και του Ποιμενάρχου μας κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσφώνησε με εγκαρδιότητα τους υψηλούς Επισκέπτες και εξέφρασε τη χαρά του για την ενισχυτική υπέρ του Λημνιακού Λαού συμπροσευχή και παρουσία.

Αναφερόμενος στη χαρά που δημιουργεί η κοινωνία της αναστροφής, διευκρίνισε ότι σκιάζεται από τη θλίψη και τον πόνο που βιώνουμε όλοι, επειδή συνάνθρωποί μας σε όλη την Ελλάδα δοκιμάζονται σκληρά από την κόλαση της πύρινης λαίλαπας, που καταστρέφει την φύση, που είναι δώρο και ευεργεσία του Θεού προς τον άνθρωπο και προέτρεψε να εντείνουμε τις προσευχές και τις δεήσεις μας, προκειμένου να επέμβει σωστικά με την δυνατή πρεσβεία Της η Παναγία, για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η ανθρώπινη αδυναμία.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ για την αβραμιαία φιλοξενία και την πνευματική ευκαιρία, που του είχε δοθεί με την συμμετοχή του στον πρόσφατο εορτασμό της παλαίφατης Ιεράς Μονής Αγάθωνος Φθιώτιδος, και παρεκάλεσε το προερχόμενο από την αγιοτόκο και ηρωοτόκο Ρούμελη, Σεβ. ΣΥΜΕΩΝ να απευθύνει λόγους παρακλητικούς και επιστηρικτικούς στον ευσεβή και πιστό λαό του νησιού. Παράλληλα παρεκάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα να διαβιβάσει τον σεβασμό και την υιική αγάπη του Ιερού Κλήρου και του Λαού στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, στο αείφωτο Φανάρι της Οικουμένης.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών απηύθυνε με θεολογική εμβρίθεια λόγο πνευματικής οικοδομής προς τους πιστούς, αναφερόμενος στο πρόσωπο και στον ρόλο της Θεοτόκου στην υπόθεση της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, τονίζοντας τη σπουδαία και πολυετή συμβολή, με αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες και πολλά συνέδρια, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο θέμα αυτό.

Επίσης ευχήθηκε για την ευεργετική στην Εκκλησία τριακονταετή Πατριαρχία του Παναγιωτάτου και έκλεισε τις σκέψεις του με θερμούς λόγους ευχαριστίας και αδελφικής αγάπης προς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, εκδηλώνοντας βαθειά τιμή στο πρόσωπό του, και κάλεσε τον Λαό να εμπιστευθεί την Εκκλησία και να παραμείνει ενωμένος με τον Επίσκοπό του, για να γνωρίσει μέσα απ’αυτήν την ενότητα πνευματική πρόοδο και ευημερία.

Να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν – μεταξύ άλλων – ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Λήμνου, ο κ. Ταξίαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επιχειρηματίας και ευεργέτης του νησιού κ. Παντελής Μπούμπουρας και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σπερχειάδα

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 5/12/2022 στην Σπερχειάδα Ο Δήμος Μακρακώμης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *