Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα

Την έναρξη των εργασιών του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών, στις 10 Οκτωβρίου, στα Καμένα Βούρλα, μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην ευχαριστιακή και ιαματική προσέγγιση, που έχει η ορθόδοξη θεολογία και η Εκκλησία μας απέναντι στα στοιχεία της φύσεως, τα οποία τα βλέπει ως αγίασμα, ως ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο της άκτιστης Χάριτος του Θεού, που προσφέρεται και για την σωματική θεραπεία καιιατρεία των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος δε, τόνισε τον προβληματισμό και την ανάγκη να αποσυνδεθεί η Ιατρική από την οικονομία και την  κερδοφορία, ιδιως από την λεγόμενη ελεύθερη αγορά και από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα, προκειμένου να προσφέρεται μόνο ως ευεργεσία για την ζωή του κάθε ανθρώπου, και ιδίως των αδυνάτων.

Τέλος, απηύθυνε ένα διαδικτυακό κάλεσμα προς όλους τους συνέδρους να αγαπήσουν και να στηρίξουν την πλούσια σε ιαματικές πηγές γη της Φθιώτιδας.

Ο κ. Πατούλης μιλώντας προς τους Συνέδρους, εξέφρασε την συγκίνησή του, που βρέθηκε στη Φθιώτιδα και την χαρακτήρισε πολλή τυχερή, που έχει Μητροπολίτη της τον κ. Συμεών, τον οποίο γνώριςε από κοντά σε πολύ δύσκολα χρόνια, χρόνια της βαθειάς ύφεσης και της οικονομικής κρίσης, τον εκτίμησε, συνεργάστηκε μαζί του, παρακολούθησε από κοντά το τεράστιο έργο του για τον άνθρωπο, μέσα από την επιτελική θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιδιαίτερα με το Κοινωνικό Ιατρείο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στην οδό Σεβαστουπόλεως στην Αθήνα, όπου αναπτύχθηκαν δράσεις τόσο για την Αττική αλλά και για όλη την Ελλάδα κατά τη δύσκολη εποχή της πρόσφατης πολύπλευρης κρίσης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

  Δείτε το εορταστικό ωράριο Ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης “Η Ένωσις” ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *