Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

Το μήνυμα του  πρώην Δημάρχου Λαμιέων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

“Τιμούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, που με πίστη στις αξίες της Ελευθερίας, της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και της Εθνικής Κυριαρχίας πολέμησαν με γενναιότητα και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα στο Έπος του ’40.
Ο αγώνας που με αυταπάρνηση έδωσαν οι πρόγονοί μας ήταν, είναι και θα παραμείνει πηγή έμπνευσης, υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης για όλους μας. Η μικρή Ελλάδα ύψωσε το ιστορικό της ανάστημα και με την ακατάβλητη ψυχή της κατάφερε να διαλύσει το μύθο της παντοδυναμίας του Άξονα, ξαφνιάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη με τα κατόρθωματά της. Οι Έλληνες τον Οκτώβριο του 1940 με ενότητα, ομοψυχία, γενναιότητα και πίστη στάθηκαν αντάξιοι της μακραίωνης Ιστορίας μας.

Σήμερα που διανύουμε περίοδο αβεβαιότητας, μεγάλων ανακατατάξεων, επικίνδυνων κρίσεων και σκληρών πολεμικών συγκρούσεων στη γειτονιά μας, οφείλουμε να διατηρήσουμε ακέραιη την ιστορική μας μνήμη και να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι στις οικονομικές, κοινωνικές, ηθικές και εθνικές προκλήσεις της εποχής μας. Με αποφασιστικότητα, σύνεση, και με συνεχή επαγρύπνηση.

Αυτό επιβάλλει το δικό μας χρέος προς την Πατρίδα. Αυτό απαιτούν οι πάμπολλες θυσίες των προγόνων μας σε όλα τα εθνικά προσκλητήρια όπως και σε αυτό του ’40.

Χρόνια πολλά Ελληνίδες.

Χρόνια πολλά Έλληνες.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη ΛΑΡΚΟ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης

  Όπως ενημερώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *