Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του πρώην Δημάρχου Λαμιέων κ Νίκου Σταυρογιάννη:

“Οι Έλληνες τιμούν στην πατρίδα μας, αλλά και απανταχού της γης, σε όποιο σημείο πάλλεται και δημιουργεί η ελληνική ψυχή, την εθνική μας επέτειο. Το έπος του ’40, αποτελεί ένα από τα πιο φωτεινά σύμβολα της πίστης μας στην ελευθερία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ανεξαρτησία και στην εθνική μας κυριαρχία. Επιβεβαιώνει δε, διαχρονικά, την ακατάβλητη βούληση του λαού μας για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται οι αξίες, τα ιδανικά και τα δίκαιά μας.

Η μακραίωνη ιστορία μας είναι ένα διαρκές προσκλητήριο για αγώνες και θυσίες. Σ’ αυτό το προσκλητήριο ανταποκρίθηκε η γενιά του ’40, χωρίς δισταγμό, χωρίς να μετρήσει το κόστος, χωρίς να λογαριάσει ποιους είχε απέναντί της. Στέλνοντας έτσι σ’ όλη την Ευρώπη μήνυμα νίκης των ελεύθερων συνειδήσεων, των ελεύθερων ανθρώπων απέναντι στη δύναμη της βίας, του φασισμού και του ναζισμού.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Σήμερα, το μήνυμα αυτό της επετείου, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και αναγκαίο. Είναι μήνυμα αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας μας και ιστορικό χρέος όλων μας και του καθενός ξεχωριστά – με πνεύμα συνεννόησης, σύμπνοιας και συνοχής και αίσθημα ευθύνης πρωτίστως από όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις – να δώσουμε τις πολλές και δύσκολες μάχες που μας περιμένουν αποφασισμένοι και με δίκαιο επιμερισμό των βαρών. Με αλληλεγγύη στους οικονομικά ασθενέστερους, δίνοντας ελπίδα και προοπτική σ’ όλους και κυρίως στη νέα γενιά. Προτάσσοντας ένα εθνικό σχέδιο θεσμικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης για να βγούμε πιο δυνατοί από την πολύπλευρη κρίση που συνεχίζει να μας ταλανίζει.

Το οφείλουμε στους χιλιάδες που θυσιάστηκαν σ’ όλα τα προσκλητήρια του ελληνισμού και βέβαια στην ηρωική γενιά του ’40 και της εθνικής αντίστασης που επιβεβαίωσε τη συνέχεια της φυλής των Ελλήνων και της συνέπειάς της να ανταποκρίνεται ανά τους αιώνες στα προσκλητήρια αγώνων και θυσιών για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.”

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το χιόνι ήρθε και στην πόλη της Λαμίας

Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή την στιγμή στη Λαμία Σε λίγο θα το στρώσει… Φωτογραφίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *