Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Π. Στασινός για την εξέλιξη της πανδημίας στο Δήμο Λαμιέων και τις μολύνσεις των εμβολιασμένων

Την εκτίμηση του καταθέτει ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Παναγιώτης Στασινός σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην πόλη της Λαμίας με τα κρούσματα που εντοπίζονται κυρίως σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

“Επειδή τις τελευταίες ημέρες και στη Λαμία εμφανίζονται θετικοί (μολυσμένοι) και εμβολιασμένοι συμπολίτες μας θεωρώ πως πρέπει να ξανά τονιστούν μερικά σημεία για να μην δημιουργούνται συγχύσεις.
Κατά αρχήν τα τρία εμβόλια έχουν σχεδόν μηδενίσει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.
Τι γίνεται όμως όταν οι εμβολιασμένοι μολύνονται; Μεταδίδουν τον ιό και πόσο;

Σύμφωνα με τελευταίες δημοσιευμένες μελέτες(Απρίλιος 2021) της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England),που συμπεριέλαβε πάνω από 365.000 νοικοκυριά με εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα μέλη, τα εμβόλια Astra Zeneca και Pfizer μείωσαν τις πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού κατά 40-60%.

Παρόμοιες μελέτες κατέληξαν ότι στα μολυσμένα κρούσματα στον εμβολιασμένο πληθυσμό, το ιικό φορτίο στο ρινικό επίχρισμα ήταν σημαντικά χαμηλότερο από αυτό των ανεμβολίαστων διαγνωσμένων με τον ιό. Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση του ιού στη ρινική κοιλότητα είναι ευθέως ανάλογη με τον κίνδυνο μετάδοσης.
Όλες οι μελέτες συγκλίνουν πως οι εμβολιασμένοι θετικοί (μολυσμένοι)στον ιό δεν νοσούν βαριά,σπάνια νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και μεταδίδουν πολύ λιγότερο εξασθενημένο ιικό φορτίο.

Παρόλα τα παραπάνω θετικά συμπεράσματα των επιστημόνων οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν τις μάσκες τους και να κρατάνε όλες τις προφυλάξεις όταν έρχονται σε επαφή με ανοσοκατεσταλμένους πολίτες (καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους,νεφροπαθείς κλπ) καθώς και υπερήλικες ,στους οποίους τα εμβόλια μπορεί να είναι αναποτελεσματικά.

Η μοναδική λοιπόν λύση στην μολυσματικότητα που εμφανίζει η μετάλλαξη Delta (που μπορεί να έχει εως και 1.000 φορές παραπάνω ιικό φορτίο από την Alpha) είναι ο εμβολιασμός όλων όσων είναι ανεμβολίαστοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,βρίσκονται σε κινητικότητα ή έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

Μόνο τότε δεν θα έχουμε πολλούς νοσηλευόμενους,θα μειωθούν οι θάνατοι,θα προστατεύσουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας και θα επανέλθει η ζωή μας σε κανονικούς ρυθμούς.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χρ. Σταϊκούρας στον Γοργοπόταμο: “Υποκλινόμαστε στο φρόνημα, στον ηρωισμό, στην αυτοθυσία, στο παράδειγμά τους”

“Κορυφαία πράξη της Ελληνικής Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα.”, επεσήμανε στον χαιρετισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *