Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Θ. Χειμάρας για τη εισήγηση του για το σχέδιο νόμου για τα έργα υποδομής

Ενημέρωση του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα σχετικά με εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο: «Πρότυπες προτάσεις για έργα υποδομής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Μεταξύ άλλων ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει:

«Η εκτέλεση των δημοσίων έργων στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα και μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών και των μακροχρόνιων δικαστικών προσφυγών.

Η νομοθετική πρωτοβουλία, αντιμετωπίζει το ζήτημα της έλλειψης ώριμων μελετών, δίνει σημαντική ώθηση στα μεγάλα έργα υποδομών και επιταχύνει τον κύκλο υλοποίησής τους.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, υιοθετούμε διαφανείς διαδικασίες με σεβασμό στο Εθνικό και Ενωσιακό δίκαιο, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των καθυστερήσεων με την δημιουργία του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου.

Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης της επόμενης περιόδου και η δημιουργία οικονομίας και ποιοτικών θέσεων εργασίας, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

*Δελτίο Τύπου

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τρία νέα έργα στον Δήμο Καμένων Βούρλων

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις κατασκευής τριών έργων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα: 1. Κατασκευή αγωγού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *