Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Θ. Χειμάρας για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027

Ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας συμμετείχε  στη 2η Διαβούλευση για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027.

Λόγω της προηγούμενης θεσμικής ενασχόλησης του με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ο κ. Χειμάρας  έχει σχετική γνώση και εμπειρία και η παρέμβαση του έχει ειδική βαρύτητα.

Σε δήλωσή του ο κ. Χειμάρας αναφέρει:

“Όσες περισσότερες «φωνές», τόσο καλύτερα αποτελέσματα! Στη 2η διαβούλευση που πραγματοποιεί η Περιφέρειά μας για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027, με τη συμβολή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, είχα την ευκαιρία να επισημάνω πως:

1. Η Στερεά Ελλάδα, αδικημένη στα προηγούμενα ΕΣΠΑ εξαιτίας του Στόχου 2, έχει διπλασιάσει τα κονδύλια για τη νέα περίοδο, τα οποία ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της εργασίας, του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
2. Είναι κρίσιμο να χρηματοδοτηθούν τάχιστα μελέτες για έργα και υπηρεσίες από την τρέχουσα περίοδο, κυρίως στον Αγροτικό τομέα, ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους πόρους αυτούς.
3. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ενός μηχανισμού ταχείας ενίσχυσης των επιχειρήσεων.
4. Ο σχεδιασμός Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τις Λουτροπόλεις της Περιφέρειας, να επεκταθεί και σε όλες τις ιαματικές πηγές, ανοίγοντας σημαντικές προοπτικές τοπικής ανάπτυξης.
5. Η σύνδεση της Λαμίας και των άλλων πόλεων της Περιφέρειας με το Φυσικό Αέριο θα σημάνει την προσέλκυση ενεργοβόρων επιχειρήσεων, άρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
6. Η επιχειρηματικότητα να συνδεθεί με την καινοτομία και τα ψηφιακά εργαλεία ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και αποδοτική.

Πολλά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά”.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή:

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Συνεδριάζει, 30/11, το Δημοτικό Συμβούλιο με 7 θέματα

Δείτε τα 7 θέματα της συνεδρίασης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *