Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής στο νομοσχέδιο για τις Πρότυπες Προτάσεις Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, εισηγητής της πλειοψηφίας σε ένα ακόμη αναπτυξιακό νομοσχέδιο, μετά από τα νομοσχέδια για τις Ιαματικές Πηγές, τον Ε65, τη συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός κ.α.

Ο Βουλευτής εισηγείται το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου που αφορά τις Πρότυπες Προτάσεις Έργων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως ανέφερε ο Θέμης Χειμάρας κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου:

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

«Ο τομέας των υποδομών και των τεχνικών έργων είναι στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας.
Αντί της χρονοβόρας ωρίμανσης ενός έργου, με τις δαιδαλώδεις διαδικασίες του δημοσίου, νομοθετούμε σήμερα τη δυνατότητας υποβολής από τον Ιδιωτικό τομέα, πλήρων προς υλοποίηση προτάσεων προϋπολογισμού άνω των 200 εκ€, σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Mε το προτεινόμενο νομοσχέδιο ενισχύεται το θεσμικό οπλοστάσιο της χώρας για την παραγωγή έργων υποδομής, αφού θεσπίζεται και η διεθνώς αναγνωριζόμενη μέθοδος υλοποίησης τέτοιων έργων διά των «πρότυπων προτάσεων» ή κατά τον διεθνή όρο «unsolicited proposals».

Πρόκειται για μία εναλλακτική διαδικασία μελέτης, ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και συμμετέχει ενεργά στον εντοπισμό και την ωρίμανση ενός έργου, πάντα σε συνάρτηση με το σχεδιασμό του κράτους.

Το νομοσχέδιο συμβάλει σημαντικά, στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ενισχύει τις επενδύσεις, με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας».

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης για τους Αντιδημάρχους

Δήλωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, Γιάννη Συκιώτη  για τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους Μετά τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *