Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς για την εργασία των συνταξιούχων μουσικών

« Ρύθμιση για την εργασία των συνταξιούχων μουσικών » ζητά ο βουλευτής  Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης μιάς αδικίας του νομού που αφορά την εργασία των συνταξιούχων μουσικών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

Σύμφωνα με το ν. 4387/2016 και την τροποποίηση αυτού με το ν. 4670/2020 (άρθρο 27) «… Στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει ή αναλαμβάνουν από της δημοσιεύσεως του νόμου εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α., οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες κατά ποσοστό 30% για όσο χρονικό διάστημα απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή τη δραστηριότητα…».

Η πρόβλεψη αυτή συμπεριλαμβάνει και κατηγορίες εργαζομένων όπως οι συνταξιούχοι μουσικοί που δεν εργάζονται ολόκληρο το μήνα αλλά πραγματοποιούν περιστασιακά ημερομίσθια (1 – 2 μηνιαία) και η σύνταξή τους περικόπτεται σαν να εργάστηκαν ολόκληρο το μήνα.

Θεωρώ ότι θα πρέπει με τη φροντίδα σας να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας με μία ρύθμιση στο νόμο, έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί από το σύνολο η κατηγορία αυτή των εργαζομένων και ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξής τους να γίνεται με βάση τα πραγματικά τους ημερομίσθια και όχι με βάση τα 25 ημερομίσθια που αναφέρονται σε εργασία ολόκληρου μήνα .….»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κυρτώνη του Δήμου Λοκρών

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κυρτώνη του Δήμου Λοκρών Σε κλίμα εορταστικής ατμόσφαιρας έγινε το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *