Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Υφυπουργός Γ.Οικονόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται για δεύτερη χρονιά σε καθεστώς πανδημίας.

Σήμερα, παντού στον κόσμο ακούμε ότι οι πανδημικές κρίσεις ήρθαν για να μείνουν από κοινού με την τεράστια παγκόσμια απειλή της κλιματικής αλλαγής. Αλλάζει η πορεία αυτή; Και βέβαια αλλάζει. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και σ εμάς τους ίδιους. Πώς; Μεταβάλλοντας θεμελιωδώς τον τρόπο παραγωγής, το μοντέλο των επενδύσεων, τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Ας πάρουμε 3 δεύτερα ο καθένας μας και ας κοιτάξουμε γύρω μας. Τι απ’ όσα βλέπουμε δεν είναι περιβάλλον; Όλα γύρω μας είναι περιβάλλον και σχετίζονται μ αυτό. Μήπως, λοιπόν, έχουμε υποτιμήσει την αξία του για την ποιότητα της ίδιας μας της ζωής; Ο αγροδιατροφικός τομέας και η ελληνική γεωργία μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Δεν υπάρχουν επιλογές. Είναι μονόδρομος: Αλλάζουμε σήμερα το παραγωγικό μας μοντέλο, αναδιαμορφώνουμε τον πρωτογενή τομέα και ακολουθούμε μία πιο βιώσιμη, ανθεκτική και ανταγωνιστική πολιτική.

Η νέα “πράσινη” ΚΑΠ δείχνει το δρόμο. Επενδύουμε στην πράσινη γεωργία, προωθούμε την καινοτομία, ακούμε πιστά την επιστήμη. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι: Ο άνθρωπος ανήκει στην γη και όχι η γη στον άνθρωπο.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χρ. Σταϊκούρας στον Γοργοπόταμο: “Υποκλινόμαστε στο φρόνημα, στον ηρωισμό, στην αυτοθυσία, στο παράδειγμά τους”

“Κορυφαία πράξη της Ελληνικής Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα.”, επεσήμανε στον χαιρετισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *