Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Υφυπουργός Γ. Οικονόμου σε τοπικές επιχειρήσεις στην Ομβριακή Δομοκού και στη Βοιωτία

Γ. Οικονόμου: «Να βάλουμε τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αρμόζει στις διεθνείς αγορές»

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε την Τετάρτη (28/07) σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, επισκεπτόμενος αντίστοιχα το εργοστάσιο Νομικός και το υδροπονικό θερμοκήπιο παραγωγής πράσινων λαχανικών και μυρωδικών του ομίλου ΕΝΤΕΚΑ με την ονομασία «Μαγικός Κήπος».

Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και αγρότες των δύο περιοχών, να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους και να αναλύσει μέσα από τη συζήτηση μαζί τους, τις σκέψεις του. Η επίσκεψη στην Τοματοβιομηχανία Νομικός στην Ομβριακή Δομοκού έγινε στο πλαίσιο του αγιασμού για τη φετινή εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας, τελετή που γίνεται ετησίως τέτοια εποχή. Η μεγαλύτερη τοματοβιομηχανία στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης διαθέτει 4 εργοστάσια σε 2 χώρες (Ελλάδα & Τουρκία).

Μέσα από τη συνεργασία με 500 παραγωγούς από τη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Βοιωτία και τη Μακεδονία και αξιοποιώντας τη δυνατότητα επεξεργασίας 3500 τόνων την ημέρα με μηχανήματα και συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, έχει «χτίσει» σαφές εξαγωγικό προφίλ με προορισμούς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία και τις αραβικές χώρες.

Στη συνομιλία που είχε με στελέχη και εργαζόμενους της Τοματοβιομηχανίας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εταιρείες και επιχειρήσεις, όπως η Νομικός, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο, πως όταν είσαι κλεισμένος στο καβούκι σου και πως όταν αρνείσαι να δεις πέρα από το χωράφι σου, η επιτυχία δεν σου ανήκει. Η επιτυχία ανήκει στους διορατικούς. Έχουμε την τύχη τα ελληνικά προϊόντα να είναι εκλεκτά και ποιοτικά. Να διαθέτουν όλα εκείνα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να τα αναδείξουν σε πρωταγωνιστές. Να είναι γεμάτα αυθεντικότητα και μεσογειακή αξία. Γιατί, λοιπόν, να μην κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές. Είναι στο χέρι μας. Στο χέρι όλου του οικοσυστήματος του πρωτογενή τομέα. Μπορεί η εξαγωγική δύναμη της Ελλάδας να καταγράφει συνεχώς αυξανόμενες τάσεις, ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα». Στάθηκε επίσης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Φθιωτικής γης, αλλά και στη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και η νέα ΚΑΠ, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. «Μπορούμε να φτιάξουμε το καλάθι της Φθιώτιδας, να προχωρήσουμε βήμα- βήμα. Να δυναμώσουμε την προστιθέμενη αξία των τοπικών μας προϊόντων και να τα κάνουμε γνωστά σε παγκόσμιες αγορές».

Πριν το Δομοκό, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε στο υδροπονικό θερμοκήπιο παραγωγής πράσινων λαχανικών και μυρωδικών του ομίλου ΕΝΤΕΚΑ με την ονομασία «Μαγικός Κήπος», στο Κάστρο Βοιωτίας. Καταλαμβάνει 20 στρέμματα υδροπονίας – η παραγωγή των οποίων αντιστοιχεί σε 450 καλλιέργειας γης – είναι αυτοματοποιημένο και βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, όσον αφορά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Αποτελεί επιχείρηση «πρότυπο» ως προς την καινοτομία και τη γεωργία ακριβείας με μηδενική ρύπανση εδάφους και 50% εξοικονόμηση νερού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Παράταση της χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές

Ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει για την παράταση του μέτρου χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *