Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Υπουργός Οικονομικών στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο CNN Greece στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Σταϊκούρας  τόνισε, πως όλοι οι δείκτες επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχει αναβαθμιστεί, έχει ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά της και έχει πετύχει υψηλότερους από το μέσο ευρωπαϊκό όρο ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.

Όπως καταγράφει το cnn.gr, προσέθεσε πως όλα αυτά είναι συλλογικές κατακτήσεις της κοινωνίας και της πολιτείας. Πάνω σε αυτές τις κατακτήσεις χτίζονται οι πολύ θετικές προοπτικές και, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «φαίνεται ότι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας θα είναι υψηλότερος από αρκετές εκτιμήσεις το 2023» φτάνοντας στο 2,3%.

Αντίστοιχα, η ανεργία θα συρρικνωθεί περισσότερο και ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε επίπεδα κάτω του 5% που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία, όπως η συσφικτική νομισματική πολιτική που επιδρά αρνητικά στο κόστος δανεισμού χωρών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Αλλά αν ακολουθήσουμε, όπως ακολουθούμε αυτή τη συνετή δημοσιονομική πολιτική, αυτήν την διορατική εκδοτική στρατηγική και ταυτόχρονα συνεχίσουμε να υλοποιούμε διαρθρωτικές αλλαγές, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να μεγεθύνεται περισσότερο από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και να προσελκύει ακόμα περισσότερες ξένες επενδύσεις και να αυξάνει ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές και να μειώνει ακόμα περισσότερο την ανεργία», κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή: cnn.gr

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνελήφθη 40χρονος ιερέας για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι… Βιντεοσκοπούσε τις φρικιαστικές πράξεις του…

  Ο 40χρονος ιερεάς κατηγορείται ότι ασελγούσε σε 12χρονο αγόρι… Συνελήφθη ιερέας για ασέλγεια εις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *