Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λαμίας για την εισβολή στην Ουκρανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΛ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Θεωρούμε ότι η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Η απαράδεκτη αυτή στρατιωτική επέμβαση συνιστά παραβίαση των συνόρων ενός ανεξάρτητου κράτους, είναι παράνομη πράξη και απερίφραστα καταδικαστέα. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπικήέναρξη ενός πολέμου, ο όποιοςπροετοιμαζόταν όλα τα προηγούμεναχρόνια. Στην πραγματικότηταπρόκειται για τον ανταγωνισμό δυο στρατοπέδων. Από τη μια πλευράβρίσκονται ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία. Και οι δυο πλευρές αποσκοπούν στο μοίρασμα αγορών, εδαφών, κέρδη και επέκταση των ζωνών επιρροής τους.

Καταδικάζουμε τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα και του διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν με στόχο την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση καθώς ο λαός της Ουκρανίας ζει τρομακτικές στιγμές. Ο πόλεμος αυτός θα δημιουργήσει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες σε όλους τους λαούς, απροσδιόριστες ακόμη ως προς την έκταση και την ένταση τους.

Είμαστε σύμφωνοι με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όχι όμως με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς αποτελεί μια ριζικά διαφορετική στάση άπ’αυτη που κρατούσε διαχρονικά η Ελλάδα σε συγκρούσεις τρίτων χωρών και θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα της χώρας μας να διατηρεί σταθερούς δεσμούς με τις χώρες γύρω της. Πιστεύουμε ότι το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να ταχθεί ενάντια στον πόλεμο και όχι να επιλέξει στρατόπεδο.

Η χωρά μας έχει μετατραπεί σ’ένα απέραντο ορμητήριο του ΝΑΤΟ και αυτό έχει γίνει με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα, με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας έχουμε χαρακτηριστεί από τη Ρωσία ως εχθρική χώρα. Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα με την ακρίβεια στα ύψη και την ενεργειακή κρίση. Καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή της χώρας μας σ’αυτό τον πόλεμο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ν.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Σπέτσες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *