Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Ούτε μία νέα κλίνη Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο Λαμίας, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις»

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ:

«Ούτε μία νέα κλίνη Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο Λαμίας παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις»

Στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» συμμετείχε (14/11) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί ζητημάτων της επικαιρότητας, που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας. Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, τονίζοντας:

«Στη Λαμία εδρεύει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας και δε δημιουργήθηκε ούτε μία νέα κλίνη Μ.Ε.Θ.. Αυτή τη στιγμή όλες οι κλίνες Μ.Ε.Θ. είναι γεμάτες. Είχαμε επτά κλίνες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, οι οποίες μετετράπησαν σε Μ.Ε.Θ. χωρίς όμως να δημιουργηθεί ούτε μια νέα κλίνη ΜΕΘ. Δυστυχώς, παρά την πανδημία και τα προβλήματα που έχουν προκύψει όλους αυτούς τους μήνες, το Υπουργείο Υγείας δεν προνόησε να δημιουργήσει νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. στη Λαμία.»

Ακολούθως, σχετικά με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των επιστημόνων, οι οποίες δεν εισακούστηκαν από την Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε:

«Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε η κα Λινού, η κατάσταση ξέφυγε επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν τεστ. Όπως έχει τονίσει ο Π.Ο.Υ. και ο Ο.Ο.Σ.Α., η λύση για την έξοδο από την κατάσταση, που βιώνουμε, δίνεται μόνο από τα τεστ αλλά η χώρα μας εξακολουθεί να είναι ουραγός. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τον Υπουργό Υγείας να πανηγυρίζει επειδή η Ελλάδα έχει διενεργήσει 2 εκ. τεστ από την αρχή της πανδημίας, τη στιγμή που στη Σλοβακία εντός μόλις δύο ημερών εξετάστηκαν 3,5 εκ. πολίτες

Ο κ. Σαρακιώτης στάθηκε στις τοποθετήσεις του και στα αντιφατικά μηνύματα, που εκπέμπονται από πλευράς των κυβερνητικών στελεχών, αναφέροντας ότι:

«Τη μία μέρα η Κυβέρνηση μας λέει ότι στα σχολεία δεν υπάρχει πρόβλημα και την επόμενη, βλέπουμε να κλείνουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Ακούγαμε ότι τα δημοτικά δε θα κλείσουν και θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα λάμβαναν, αλλά σήμερα μαθαίνουμε ότι θα κλείσουν και αυτά. Στην Κυβέρνηση μιλά ο ένας Υπουργός με τον άλλον; Συνεννοούνται; Είναι απορία πολλών πολιτών, γιατί τα μηνύματα προς την κοινωνία είναι πολύ αντικρουόμενα

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Κυριακή βράδυ ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Χαρδαλιάς μας έλεγαν ότι θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα και την επόμενη ημέρα το πρωί, ο Πρωθυπουργός πάγωσε το μέτρο. Όταν ο κ. Πέτσας δήλωνε με έμφαση το πρωί ότι δε θα έχουμε lockdown και αυτό διαψεύδεται το απόγευμα από τον κ. Κικίλια (!), δεν πρόκειται για σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση της πανδημίας. Μας λένε ότι το πρόβλημα με τα δημοτικά σχολεία αφορά τη μετακίνηση των γονιών και γι’ αυτό τα κλείνουν και αναρωτιέμαι: Τα παιδιά στα Δημοτικά πως πήγαιναν στα σχολεία τους προηγούμενους μήνες, μόνα τους; Σήμερα ανακάλυψαν στην Κυβέρνηση ότι τα πήγαιναν οι γονείς τους;»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Αρχιερατικό τρισάγιο για την 28χρονη Ελπίδα, θύμα της τραγωδίας στα Τέμπη…

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι ψυχές των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις..» Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας   κ. Συμεών μετέβη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *