Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Αλεξίου, “Έλευσις”

Παρουσιάζεται στις 10/1/2024 η ποιητική συλλογή του Νίκος Αλεξίου “Έλευσις”

 

Ο Νίκος Αλεξίου γεννήθηκε στο Βόλο το 1959. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στα μέσα της δεκαετίας του 1980 μετέβη στη Νέα Υόρκη για ανώτερες σπουδές στην Κοινωνιολογία. Από το 1990 διδάσκει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Queens College, CUNY. Έχει διακριθεί με το βραβείο President’s Award for Excellence in Teaching και τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τους τομείς της κοινωνιολογικής και πολιτικής θεωρίας και έρευνας, καθώς και θέματα που αφορούν τους Έλληνες της Αμερικής. Είναι Ιδρυτής / Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Διασποράς (Hellenic American Project, QC), το οποίο συμπεριλαμβάνει Αρχείο Προφορικής Ιστορίας, Ελληνοαμερικανική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Διασποράς.

Έχει εκδόσει επτά ποιητικές συλλογές ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες, αλλά και σε ελληνικά και αμερικάνικα περιοδικά. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Αμερικής.

 

Η Κατερίνα Σαμαρά γεννήθηκε στο Σκλήθρο του Βορείου Ανατολικού Πηλίου. Σπούδασε μεταλλοπλαστική και κόσμημα στο Μιλάνο και στη συνέχεια Γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών BRERA. Παρακολούθησε Γλυπτική της Σύγχρονης Υφαντικής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γενεύης, και Σχεδιασμό Υφάσματος στη Σχολή KUNSTGEWERBESCHULE της Ζυρίχης. Κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα, με αντικατάσταση καλλιτεχνικού έργου. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως Εκπαιδευτικός Τέχνης στη Μέση και Ανωτάτη Εκπαίδευση, καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσειακών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και στην 6η Biennale Internazionale Arti Visive στη Sta. Maria di Sala στη Βενετία, ενώ έργα της βρίσκονται σε μουσεία, πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές. Η Κ. Σαμαρά έχει δημοσιεύσει παράλληλα ποιήματα και διηγήματά σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και έχει βραβευθεί για το εικαστικό και το συγγραφικό της έργο.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ένα παιχνίδι εξουσίας με πρόσχημα τον έρωτα

Η Έφη Ρευματά σκηνοθετεί στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, το αριστούργημα του Ράινερ Βέρνερ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *