Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδας: “Η Ελλάδα οφείλει ν’ αντλήσει έμπνευση και διδάγματα από την Επανάσταση του ’21”

Το μήνυμα που μας απέστειλε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδας με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελλάδα οφείλει ν’ αντλήσει έμπνευση και διδάγματα από την Επανάσταση του ’21

Η 25η Μαρτίου έχει καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ετήσια υπόμνηση των βασικών συστατικών που συγκροτούν την Ελληνική Ταυτότητα. Ημέρα, εθνικής και θρησκευτικής εορτής, αποτελεί ευκαιρία υπέρβασης επιμέρους διαφορών και συνειδητοποίησης ότι αυτά που μας ενώνουν ως Έλληνες είναι περισσότερα και πιο σημαντικά από αυτά που, κατά καιρούς, μας διαιρούν.
Πριν από 201 χρόνια, οι πρόγονοί μας επαναστάτησαν εναντίον του οθωμανικού ζυγού, αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους, προκειμένου να επιτύχουν την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Το έπραξαν, γνωρίζοντας τη μειονεκτική θέση από την οποία εκκινούσαν και τις δυσκολίες του εγχειρήματός τους. Πίστευαν όμως ότι το δίκαιο του αγώνα τους για μια ελεύθερη Ελλάδα, η μαχητικότητα και η αυταπάρνησή τους, μπορούσαν να τους καταστήσουν νικητές τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο επίπεδο των ιδεών. Και δικαιώθηκαν.

Σήμερα, εν έτι 2022, με τον κόσμο ν’ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, τις «βεβαιότητες» ν’ ανατρέπονται και την ανασφάλεια να έχει ενσκήψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η Ελλάδα οφείλει ν’ αντλήσει έμπνευση και διδάγματα από την Επανάσταση του ’21. Σε περιόδους σημαντικών προκλήσεων, η Ιστορία αποτελεί πάντοτε πυξίδα.
Χρόνια Πολλά σε όλους !

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: “Φιλική” ήττα από τον Βόλο

Το απόγευμα της Πέμπτης 8/12/2022 0  ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε με σκορ 1-3 από τον Βόλο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *