Ακολουθήστε μας στο facebook

ΠΑΣΟΚ: “Μέτρα κοροϊδία, η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτο τον πληθωρισμό κερδών”

 

 

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον πληθωρισμό

“Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη ο πληθωρισμός υποχωρεί, οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην προτελευταία θέση σύμφωνα με τη EUROSTAT.

Τα μέτρα που εξήγγειλε πανηγυρικά η κυβέρνηση τον Ιανουάριο, με περίοδο έναρξης τον Μάρτιο, αποδεικνύονται μέτρα κοροϊδία. Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο αντί να μειωθεί, παρουσίασε αύξηση 1,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η ακρίβεια στη χώρα μας αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά με την ανοχή της κυβέρνησης.

Ο “πληθωρισμός κερδών” γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα για την εισαγόμενη ακρίβεια, καθώς σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το 2021-22, οι επιχειρήσεις αύξησαν πολύ περισσότερο τις τιμές τους και διεύρυναν τα περιθώρια κέρδους τους σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Στη βιομηχανία αυτή η αύξηση έφτασε στο 19,5% το 2022, σε εμπόριο, ξενοδοχεία-εστιατόρια, μεταφορές και αποθήκευση στο 17%.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει την αγορά και να προστατέψει την αγοραστική δύναμη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των λίγων και ισχυρών.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται, με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης, να προστατεύσει το λαϊκό εισόδημα και να υπηρετήσει ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα ανάπτυξης, που θα δίνει διέξοδο και προοπτική σε όλους του πολίτες.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/5/24 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *