Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέο έργο ύδρευσης στην Αλόννησο

Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου για έργο ύδρευσης που αφορά στην εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού της Λιμνοδεξαμενής στη θέση «Καστανιά» και στην κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.748.080 ευρώ.

Στόχος είναι αξιοποίηση του νερού που συλλέγεται στην υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή στη θέση «Καστανιά» μέσω της επεξεργασίας του και η κατασκευή εξωτερικού δικτύου 29 χλμ. για τη μεταφορά του επεξεργασμένου νερού στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των οικισμών του Δήμου Αλοννήσου.

«Υπογράφουμε με το Δήμο Αλοννήσου Προγραμματική Σύμβαση και διεκδικούμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)» χρηματοδότηση για ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την ποιότητα ζωής στο νησί και εξασφαλίζει επαρκές, ποιοτικό πόσιμο νερό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Το έργο περιλαμβάνει:

1ο Υποέργο: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Το υποέργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας του νερού που συλλέγεται στην λιμνοδεξαμενή προκειμένου να έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού.

2ο Υποέργο: ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ

Το υποέργο αφορά στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς του επεξεργασμένου νερού συνολικού μήκους 28.847m από το σύστημα επεξεργασίας μέχρι τις δεξαμενές τροφοδοσίας των εσωτερικών δικτύων, τριών δεξαμενών και ενός αντλιοστασίου

3ο Υποέργο: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ3

Το υποέργο αφορά στις Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των υποέργων 1 και 2.

 

4ο Υποέργο: ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ο.Κ.Ω.

Το υποέργο αφορά στις εργασίες ηλεκτροδότησης τους συστήματος επεξεργασίας νερού και του αντλιοστασίου στη θέση Προφήτης Ηλίας.

5ο Υποέργο: ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ-ΕΡΕΥΝΑΣ

Το υποέργο αφορά στην κάλυψη του κόστους αρχαιολογικής επίβλεψης-παρακολούθησης των εκσκαπτικών εργασιών των Υποέργων 1 και 2.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εγκαινιάζεται το νέο κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχου Γεώργιου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *